Bli påmind om att aktivitetsrapportera

Publicerad: 15 november 2019

Svårt att komma ihåg att aktivitetsrapportera? Du vet väl att du kan få påminnelser som talar om när det är dags om du använder appen Mina sidor.
– Idag använder 94 procent appen Mina sidor och arbetsförmedlingen.se för att aktivitetsrapportera, säger Ylva Sjösten, produktchef på Arbetsförmedlingen.

En man aktivitetsrapporterar i sin mobil

Som arbetssökande ska du varje månad rapportera vad du har gjort för att komma närmare en anställning. Det kan handla om att gå kurser, söka jobb, gå på en intervju, med mera.

Aktivitetsrapporteringen hjälper dig att få en överblick på ditt jobbsökande och samtidigt visa Arbetsförmedlingen att du är aktiv och gör de obligatoriska uppgifter som en arbetsförmedlare har lagt in i din planering. Om du är sen, eller glömmer att skicka in en aktivitetsrapport kan det påverka din rätt till ersättning.

Information om aktivitetsrapporteringen

Smidigaste sättet att rapportera

Aktivitetsrapporteringen gör du smidigast i mobilen på den mobilanpassade webbsidan eller i appen Mina sidor. Det som krävs för att använda de digitala tjänsterna är e-legitimation, exempelvis BankID. Att rapportera dina aktiviteter till Arbetsförmedlingen digitalt är enkelt och säkert.

Fördelar med att rapportera digitalt:

  • Klicka för aktiviteterna direkt på sajten/i appen
  • Hjälp via chatt
  • Information om aktivitetsrapporteringen på engelska och arabiska via webben
  • Hjälp att komma ihåg dina obligatoriska aktiviteter
  • Bekräftelse via mejl
  • Pushnotiser som påminner dig när det är dags (endast i appen)

Fyll i kontinuerligt

Aktivitetsrapporten ska skickas in mellan den 1:a och den 14:e i varje månad. Om du rapporterar via webben eller appen behöver du inte göra hela rapporten vid ett och samma tillfälle. Alla planerade aktiviteter du kryssar i, eller själv lägger till, sparas efter hand. På så sätt är rapporten i det närmaste klar när det är dags att skicka in den.

– Ju mer du fyller i om vad du har gjort, desto bättre underlag får Arbetsförmedlingen för att kunna anpassa stödet till dig, säger Ylva Sjösten, som är produktchef för den digitala aktivitetsrapporteringen.

Vem ska aktivitetsrapportera?

Alla som har anmält sig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen ska aktivitetsrapportera. Det gäller de personer som är arbetslösa på hel- eller deltid, deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program eller i etableringsuppdraget samt nyanlända som går på SFI.