Fem tips inför sommaren till dig som söker jobb

Publicerad: 13 juni 2019

Sommaren är här – men hur ska man tänka som arbetssökande under den här perioden? Hur söker man egentligen jobb på bästa sätt under en period när många är lediga? Här ger vår jobbsökarexpert Priya Eklund fem tips till sommaren.

Kvinna surfar på surfplatta utomhus.

Fortsätt vara aktiv

Visst är många arbetsgivare lediga, men långt ifrån alla är det. Ta chansen och mejla spontanansökningar till arbetsgivare som du gärna vill jobba hos. Kanske kan du fylla en lucka som de ännu inte annonserat om.

Utvärdera våren

Det är lite lugnare på arbetsmarknaden, ta den här tiden och testa att verkligen planera ditt arbetssökande. Utvärdera våren och fundera på vad du kan ta med dig till hösten om du fortfarande är arbetssökande då. Vad gick bra och vad fungerade mindre bra? Skulle du vilja testa ett nytt sätt att söka jobb på så kan det vara en bra tid att börja fundera på det nu.

Uppdatera ditt cv

Passa på att göra sådant som du kanske prioriterat bort under våren. Du kan till exempel fila på dina ansökningshandlingar när det gäller text och layout. Här hittar du tips på hur du vässar dit cv och ditt personliga brev.

Tanka inspiration!

Lyssna på Arbetsförmedlingens jobbpodd och delta i våra webbinarier, eller läs om tips och trender bland våra nyheter för arbetssökande. Passa på att läsa intressanta böcker som kan hjälpa dig framåt i ditt arbetssökande.

Ge inte upp!

Jobbsökandet kan kännas trögare under sommaren, men det lättar snart. När semesterperioden är över drar årets mest intensiva rekryteringsperiod igång. Så ladda batterierna och se till att du är redo då.

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter