Sommarjobb i sista stund

Publicerad: 23 maj 2019

Sommaren är nästan här och många arbetsgivare letar fortfarande efter personal för säsongen. Här kommer sju tips som kan bli vägen till årets roligaste jobb.

En man säljer glass

Checka dina gamla jobb

Hör av dig till de arbetsgivare där du har hoppat in eller jobbat tidigare. Kanske har de en plats för dig även denna sommar?  

Fixa ditt cv

Kolla igenom ditt cv och se till att alla uppgifter är uppdaterade. Har det hänt något sedan sist som borde stå med? Kanske har du haft ett förtroendeuppdrag i elevrådet eller i idrottsföreningen? Allt som visar att du är ansvarsfull och arbetsvillig är bra.
 

Kolla Platsbanken

Även om du är sent ute och finns det många sommarjobb kvar i Platsbanken. I år finns rekordmånga luckor för den varma semesterperioden. Sök jobb i Platsbanken och få mer tips och information direkt på Arbetsförmedlingens sida om sommarjobb.
 

Redo att hoppa in

Hör av dig till de företag som du vet har anställt många sommarjobbare. Kanske har de haft några avhopp och då finns du där och är redo att fylla upp den tomma platsen med kort varsel. Eller nu på direkten faktiskt!
 

Spontansök på stan

Finns det få jobb att söka? Fortsätt att leta efter sommarjobb på stan.
Skriv ut ditt cv och besök de butiker och restauranger som skulle kunna behöva en extra hand i sommarvärmen. Glöm inte att också lämna dina kontaktuppgifter!
 

Använd ditt nätverk

Be dina föräldrar, syskon och resten av tjocka släkten att höra sig för i nätverket om det finns någon jobböppning någonstans. Låt dem veta att du är tacksam för alla möjligheter som kan dyka upp och är redo att hoppa in med kort varsel.

Se över dina rättigheter

Om du får ett sommarjobb, se till att du får schyssta villkor. Både TCO och LO har speciella sommarjobbsexperter som du kan rådfråga om allt från lön till anställningsavtal.

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter