Nyheter

 • Publicerad: 2019-11-28

  Få personlig karriärvägledning via webben

  Har du svårt att komma på vilken utbildning eller vilket yrke du skulle passa för? Nu kan du boka ett webbmöte på arbetsformedlingen.se och få kvalificerad studie- och yrkesvägledning på distans. Studie- och yrkesvägledaren Annelie Jorsell kan berätta mer.

 • Publicerad: 2019-11-28

  Robothandskar vägen till jobb för Joakim

  Joakim Ekelunds drömmar om att jobba som snickare grusades när han diagnosticerades med en nervsjukdom som gjorde att han inte kunde använda sina händer.  Tack vare ett par robothandskar som Arbetsförmedlingen gett honom kan han nu arbetsträna på en bilverkstad.

 • Publicerad: 2019-11-28

  Så når du din arbetsförmedlare

  Arbetsförmedlingen får mängder av frågor varje dag och den vanligaste är: Hur kommer jag i kontakt med min arbetsförmedlare? Svaret är att alla arbetsförmedlare är din arbetsförmedlare. Ett till svar som kan vara till hjälp är att du kan få hjälp och uträtta mycket på arbetsförmedlingen.se, kanske mer än du tror.

 • Publicerad: 2019-11-15

  Bli påmind om att aktivitetsrapportera

  Svårt att komma ihåg att aktivitesrapportera? Du vet väl att du kan få påminnelser som talar om när det är dags om du använder appen Mina sidor. – Idag använder 94 procent appen Mina sidor och arbetsförmedlingen.se för att aktivitetsrapportera, säger Ylva Sjösten, produktchef på Arbetsförmedlingen.

 • Publicerad: 2019-11-15

  Ljus framtid för vindkraftsjobb

  Det snurrar på friskt för vindkraftssatsningarna i Sverige. Det innebär också många jobb. Fredrik Dolff, ansvarig för näringslivsutveckling inom Nätverket för Vindbruk berättar här mer om branschen, möjligheterna och jobben.

 • Publicerad: 2019-11-15

  Bli vän med din blyghet i jobbsökandet

  Som jobbsökande ska du visa framfötterna. Med engagemang och personlighet ska du bevisa att du är rätt person för jobbet. För dig som är blyg är det lättare sagt än gjort - men det finns sätt att hantera dessa känslor.

 • Publicerad: 2019-11-08

  Andreas gick en arbetsmarknadsutbildning – fick jobb direkt

  Andreas Charles gick en arbetsmarknadsutbildning till systemspecialist på Utbildning Nord i Övertorneå. Efteråt kunde han välja och vraka bland jobberbjudandena. – Till den som tvekar säger jag bara: åk dit! De har jättebra kurser och mycket kompetenta lärare, säger han.

 • Publicerad: 2019-10-23

  Så granskar du arbetsgivaren

  Du granskas alltid när du söker jobb. Men det finns flera fördelar med att också du kollar arbetsgivaren. Då kan du ta reda på om arbetsplatsen verkligen passar dig eller har brister. Att du är påläst och nyfiken visar också att du intresserad av jobbet du söker.

 • Publicerad: 2019-10-23

  Snabb väg till jobb som styckare

  Jobb som styckare och slaktare spås en ljus framtid de närmaste fem åren. En arbetsmarknadsutbildning inom styckning, chark och slakt blev vägen till jobb för Christoffer Lundin. – Jag vill lära mig alla delar av produktionen, säger han.

 • Publicerad: 2019-10-23

  Snabbast svar på arbetsförmedlingen.se

  Arbetsförmedlingen är mitt inne i ett stort omställningsarbete som påverkar verksamheten. En konsekvens är att det tar längre tid att komma fram när du ringer för att ställa frågor och få hjälp. – De allra flesta svar kan du få på vår webbplats, säger John Tetteris, verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen.

 • Publicerad: 2019-10-08

  Träffa oss och lär dig mer om eget företag

  Träffa Arbetsförmedlingen i montern för verksamt.se på mässan Eget företag i Stockholm den 7-9 november. Här kan du ställa dina frågor direkt till oss myndigheter och gå på våra kostnadsfria seminarier om att starta och driva företag. Du kan också nätverka med andra företagare.

 • Publicerad: 2019-10-03

  Så väljer du rätt på högskolan

  ”Vad ska jag plugga?” Svaret på den frågan funderar många på nu när sista ansökningsdatumet till högskolan den 15 oktober närmar sig. Ska du följa ditt hjärta eller din hjärna i det viktiga valet? Therese Hedström, studie- och yrkesvägledare på Arbetsförmedlingen, ger svar på några vanliga frågor.

 • Publicerad: 2019-10-03

  Fem fällor att undvika när du söker jobb

  Det finns en del saker som kan gå fel när du söker jobb. Men genom att vara medveten om fallgroparna under din jobbsökarresa kan du öka dina chanser att få jobbet du är ute efter.

 • Publicerad: 2019-10-03

  Prova ett ingenjörsyrke och få lön

  Nu kan du som är under 21 år och gått ut gymnasiet söka till vårens praktikomgång inom Tekniksprånget. Där får du testa livet som ingenjör under fyra månader med lön.

 • Publicerad: 2019-09-26

  Stora jobbchanser i motorbranschen

  Omkring 6 000 personer behöver rekryteras i motorbranschen fram till 2020, enligt Transportföretagens senaste rapport Tempen på motorbranschen. – Detta är en framtidsbransch som erbjuder spännande karriärmöjligheter, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjningen på Transportföretagen.

 • Publicerad: 2019-09-24

  Nya telefonnummer för arbetssökande och arbetsgivare inom kultur och media

  Från och med den 30 september ringer du som är arbetssökande 0771-416 416 och du som är arbetsgivare 0771-508 508 när du vill prata med en arbetsförmedlare inom kultur och media. Du når oss måndag till fredag klockan 8-16.

 • Publicerad: 2019-09-19

  Fly höstmörkret - sök utlandsjobb

  Känns jobbsökandet extra tungt just nu? Varför inte fly mörkret och kylan i Sverige för ett jobb på varmare breddgrader? Här är några tips som kan ta dig ut i Europa.

 • Publicerad: 2019-09-19

  50 000 behöver rekryteras till byggbranschen

  Få studenter på byggprogrammen och många pensionsavgångar skapar stora rekryteringsbehov i byggindustrin. Minst 50 000 behöver anställas de närmaste fem åren. – Här finns framtidens karriärmöjligheter, säger Elin Kebert, branschorganisationen Sveriges byggindustriers expert på kompetensförsörjning.

 • Publicerad: 2019-09-19

  Över en miljon lyssningar på Jobbpodden

  1,2 miljoner nedladdningar sedan starten. Arbetförmedlingens jobbpodd tuffar på friskt. – Det är kul eftersom vi märker många lyssnare har användning av podden, säger Charlotte Lindman, poddsamordnare.

 • Publicerad: 2019-09-06

  12 saker att göra när inget händer

  Inte klart med jobb eller utbildning i höst? Ibland säger man mellan två jobb men vet inte riktigt vad som väntar, ett slags mellanläge där det kanske inte händer så mycket. Här kommer 12 tips på saker du kan göra under tiden som förbättrar dina jobbchanser.