Nyheter

 • Publicerad: 2019-10-08

  Träffa oss och lär dig mer om eget företag

  Träffa Arbetsförmedlingen i montern för verksamt.se på mässan Eget företag i Stockholm den 7-9 november. Här kan du ställa dina frågor direkt till oss myndigheter och gå på våra kostnadsfria seminarier om att starta och driva företag. Du kan också nätverka med andra företagare.

 • Publicerad: 2019-10-03

  Så väljer du rätt på högskolan

  ”Vad ska jag plugga?” Svaret på den frågan funderar många på nu när sista ansökningsdatumet till högskolan den 15 oktober närmar sig. Ska du följa ditt hjärta eller din hjärna i det viktiga valet? Therese Hedström, studie- och yrkesvägledare på Arbetsförmedlingen, ger svar på några vanliga frågor.

 • Publicerad: 2019-10-03

  Fem fällor att undvika när du söker jobb

  Det finns en del saker som kan gå fel när du söker jobb. Men genom att vara medveten om fallgroparna under din jobbsökarresa kan du öka dina chanser att få jobbet du är ute efter.

 • Publicerad: 2019-10-03

  Prova ett ingenjörsyrke och få lön

  Nu kan du som är under 21 år och gått ut gymnasiet söka till vårens praktikomgång inom Tekniksprånget. Där får du testa livet som ingenjör under fyra månader med lön.

 • Publicerad: 2019-09-26

  Stora jobbchanser i motorbranschen

  Omkring 6 000 personer behöver rekryteras i motorbranschen fram till 2020, enligt Transportföretagens senaste rapport Tempen på motorbranschen. – Detta är en framtidsbransch som erbjuder spännande karriärmöjligheter, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjningen på Transportföretagen.

 • Publicerad: 2019-09-24

  Nya telefonnummer för arbetssökande och arbetsgivare inom kultur och media

  Från och med den 30 september ringer du som är arbetssökande 0771-416 416 och du som är arbetsgivare 0771-508 508 när du vill prata med en arbetsförmedlare inom kultur och media. Du når oss måndag till fredag klockan 8-16.

 • Publicerad: 2019-09-19

  Fly höstmörkret - sök utlandsjobb

  Känns jobbsökandet extra tungt just nu? Varför inte fly mörkret och kylan i Sverige för ett jobb på varmare breddgrader? Här är några tips som kan ta dig ut i Europa.

 • Publicerad: 2019-09-19

  50 000 behöver rekryteras till byggbranschen

  Få studenter på byggprogrammen och många pensionsavgångar skapar stora rekryteringsbehov i byggindustrin. Minst 50 000 behöver anställas de närmaste fem åren. – Här finns framtidens karriärmöjligheter, säger Elin Kebert, branschorganisationen Sveriges byggindustriers expert på kompetensförsörjning.

 • Publicerad: 2019-09-19

  Över en miljon lyssningar på Jobbpodden

  1,2 miljoner nedladdningar sedan starten. Arbetförmedlingens jobbpodd tuffar på friskt. – Det är kul eftersom vi märker många lyssnare har användning av podden, säger Charlotte Lindman, poddsamordnare.

 • Publicerad: 2019-09-06

  12 saker att göra när inget händer

  Inte klart med jobb eller utbildning i höst? Ibland säger man mellan två jobb men vet inte riktigt vad som väntar, ett slags mellanläge där det kanske inte händer så mycket. Här kommer 12 tips på saker du kan göra under tiden som förbättrar dina jobbchanser.

 • Publicerad: 2019-09-06

  Arbetsförmedlingens stöd gav Jeff jobb

  Byggbranschen skriker efter personal och det är svårt att hitta medarbetare med rätt kompetens. Norrtäljeföretaget Rådmansö Schakt löste personalbristen genom att anställa Jeff Rundqvist, som har ADHD, med hjälp av lönestöd från Arbetsförmedlingen. – I dag är han en av våra bästa maskinister, säger vd:n Lars-Åke Karlsson.

 • Publicerad: 2019-09-06

  Jobb i vården - Jonnas drömkarriär

  Sjuksköterskor och undersköterskor är hett efterfrågade. Och funderar du på jobb inom vården har du en trygg jobbframtid. Jonna Mjörnell, 21 år, Sveriges bästa undersköterska i Yrkes-SM och nyss bronsmedaljör i Yrkes-VM, berättar varför hon velat jobba i vården sedan barnsben.

 • Publicerad: 2019-08-22

  Så läser du en jobbannons smartast

  Så här års är det som mest jobbannonser ute. Att studera den lite extra noga kan både ge dig mer information än du tänkt dig och bjuda på öppningar att dra nytta av när du ska söka jobbet. Här får du några tips på vad du kan titta efter.

 • Publicerad: 2019-08-22

  Stora rekryteringsbehov i motorbranschen

  Omkring 6 000 personer behöver rekryteras i motorbranschen fram till 2020, enligt Transportföretagens senaste rapport Tempen på motorbranschen. – Detta är en framtidsbransch som erbjuder spännande karriärmöjligheter, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjningen på Transportföretagen.

 • Publicerad: 2019-08-22

  Bli en vinnare på jobbmässan

  En jobbmässa är en extra möjlighet för dig som aldrig blir kallad till intervju. Där möter du arbetsgivare, öga mot öga. Du får chansen att visa upp dig och får samtidigt en bild av arbetsgivaren. Inget jobbsökande slår det!

 • Publicerad: 2019-08-22

  Nya Platsbanken – nya möjligheter

  För att det ska vara enklare att söka jobb och navigera på mobiltelefoner och surfplattor är nu en ny version av Platsbanken sjösatt. Eftersom det kan innebära att du undrar över olika saker när den gamla Platsbanken upphör har vi pratat med Linda Strandberg, tillförordnad produktansvarig, för att räta ut en del frågetecken.

 • Publicerad: 2019-08-08

  Så kickar du igång höstens jobbsök

  Nu är tiden på året är då det finns flest jobböppningar! Många arbetsgivare har luckor att fylla till hösten. Här ger experterna tipsen som hjälper dig komma igång med jobbsökandet!

 • Publicerad: 2019-08-08

  Tusentals jobb på batterifabrik i norr

  Nu åker spaden i jorden för ett jätteprojekt med en fabrik som ska tillverka batterier till bland annat elbilar utanför Skellefteå i Västerbotten. Till det behövs förstås arbetskraft. Företaget Northvolt räknar med att anställa drygt 2 500 personer fram till 2023 .

 • Publicerad: 2019-06-19

  Lägre service under sommaren

  På grund av kraftigt minskade resurser får du räkna med längre väntetider och lägre service i sommar. Det innebär också längre handläggningstider för de flesta ärenden.

 • Publicerad: 2019-06-13

  Nyckelorden som ger dig jobbet

  För att marknadsföra dig själv på bästa sätt ska du tänka efter en extra gång vad du faktiskt kan innan du söker jobb via annonser sociala medier eller cv-banker.