Nyheter

 • Publicerad: 2020-01-20

  Starta företag-dagen – för dig som vill starta eget

  Starta företag-dagen erbjuder information, rådgivning, föreläsningar och möjlighet att ställa frågor till sju myndigheter och lokala rådgivare. Deltagandet på Starta företag-dagen är kostnadsfritt.

 • Publicerad: 2020-01-16

  Glöm cv-mallen - tänk struktur

  Flashiga bilder, färg, form och cv-mallar. Det kryllar av idéer om hur du skapar ett vinnande cv. – Designade cv:n kan vara bra om man söker ett jobb där sånt kunnande värderas. Att sticka ut handlar om att det ska vara lätt att se din kompetens och det uppnår du bäst med rätt struktur på cv:t, säger Arbetsförmedlingens cv-expert Charlotte Lindman.

 • Publicerad: 2020-01-07

  Validering gav Hamida jobb som elektriker

  Hamida fick möjlighet att validera sina yrkeskunskaper från hemlandet. Därmed öppnades dörren till en anställning som elektriker.

 • Publicerad: 2020-01-07

  Alexandra: Därför ska du söka till polisutbildningen

  Funderar du på att bli polis? Nytt för 2020 är att du kan ansöka när som helst under året. Här berättar Alexandra Goncalves som har medverkat i barnprogrammet ”Brottsligt” på SVT och är områdespolis i Rosengård varför hon gav sig in i yrket.

 • Publicerad: 2019-12-20

  Hundratals lediga flygplatsjobb på Arlandamässan

  Kabinpersonal, incheckning, chaufförer, lastare, hotellreceptionister, restaurangbiträden, butikssäljare. Lockas du av att arbeta på en flygplats? Då ska du besöka Arlandamässan 27 januari där hundratals lediga ”flygplatsjobb” finns att söka direkt på plats.

 • Publicerad: 2019-12-13

  Tjänsten som får arbetsgivare att hitta dig

  Vill du byta jobb? Eller är arbetslös och redan inskriven på Arbetsförmedlingen? Då får du inte missa myndighetens digitala tjänst där arbetsgivare som söker din kompetens kan leta upp dig. – En enkel insats som kan ge stora resultat, säger Nicklas Ruthberg, produktchef på Arbetsförmedlingen.

 • Publicerad: 2019-12-13

  Tusentals jobb på batterifabrik

  Arbetsförmedlingen och företaget Northvolt fortsätter samarbetet med rekryteringen till batterifabriken som byggs i Skellefteå. Drygt 2 500 personer ska anställas fram till 2025. – Vi arbetar nu med arbetsgivaren, regionen och kommunen för att ta fram passande yrkesutbildningar, säger Michael Persson, projektledare på Arbetsförmedlingen.

 • Publicerad: 2019-11-28

  Få personlig karriärvägledning via webben

  Har du svårt att komma på vilken utbildning eller vilket yrke du skulle passa för? Nu kan du boka ett webbmöte på arbetsformedlingen.se och få kvalificerad studie- och yrkesvägledning på distans. Studie- och yrkesvägledaren Annelie Jorsell kan berätta mer.

 • Publicerad: 2019-11-28

  Robothandskar vägen till jobb för Joakim

  Joakim Ekelunds drömmar om att jobba som snickare grusades när han diagnosticerades med en nervsjukdom som gjorde att han inte kunde använda sina händer.  Tack vare ett par robothandskar som Arbetsförmedlingen gett honom kan han nu arbetsträna på en bilverkstad.

 • Publicerad: 2019-11-28

  Så når du din arbetsförmedlare

  Arbetsförmedlingen får mängder av frågor varje dag och den vanligaste är: Hur kommer jag i kontakt med min arbetsförmedlare? Svaret är att alla arbetsförmedlare är din arbetsförmedlare. Ett till svar som kan vara till hjälp är att du kan få hjälp och uträtta mycket på arbetsförmedlingen.se, kanske mer än du tror.

 • Publicerad: 2019-11-15

  Bli påmind om att aktivitetsrapportera

  Svårt att komma ihåg att aktivitesrapportera? Du vet väl att du kan få påminnelser som talar om när det är dags om du använder appen Mina sidor. – Idag använder 94 procent appen Mina sidor och arbetsförmedlingen.se för att aktivitetsrapportera, säger Ylva Sjösten, produktchef på Arbetsförmedlingen.

 • Publicerad: 2019-11-15

  Ljus framtid för vindkraftsjobb

  Det snurrar på friskt för vindkraftssatsningarna i Sverige. Det innebär också många jobb. Fredrik Dolff, ansvarig för näringslivsutveckling inom Nätverket för Vindbruk berättar här mer om branschen, möjligheterna och jobben.

 • Publicerad: 2019-11-15

  Bli vän med din blyghet i jobbsökandet

  Som jobbsökande ska du visa framfötterna. Med engagemang och personlighet ska du bevisa att du är rätt person för jobbet. För dig som är blyg är det lättare sagt än gjort - men det finns sätt att hantera dessa känslor.

 • Publicerad: 2019-11-08

  Andreas gick en arbetsmarknadsutbildning – fick jobb direkt

  Andreas Charles gick en arbetsmarknadsutbildning till systemspecialist på Utbildning Nord i Övertorneå. Efteråt kunde han välja och vraka bland jobberbjudandena. – Till den som tvekar säger jag bara: åk dit! De har jättebra kurser och mycket kompetenta lärare, säger han.

 • Publicerad: 2019-10-23

  Så granskar du arbetsgivaren

  Du granskas alltid när du söker jobb. Men det finns flera fördelar med att också du kollar arbetsgivaren. Då kan du ta reda på om arbetsplatsen verkligen passar dig eller har brister. Att du är påläst och nyfiken visar också att du intresserad av jobbet du söker.

 • Publicerad: 2019-10-23

  Snabb väg till jobb som styckare

  Jobb som styckare och slaktare spås en ljus framtid de närmaste fem åren. En arbetsmarknadsutbildning inom styckning, chark och slakt blev vägen till jobb för Christoffer Lundin. – Jag vill lära mig alla delar av produktionen, säger han.

 • Publicerad: 2019-10-23

  Snabbast svar på arbetsförmedlingen.se

  Arbetsförmedlingen är mitt inne i ett stort omställningsarbete som påverkar verksamheten. En konsekvens är att det tar längre tid att komma fram när du ringer för att ställa frågor och få hjälp. – De allra flesta svar kan du få på vår webbplats, säger John Tetteris, verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen.

 • Publicerad: 2019-10-03

  Så väljer du rätt på högskolan

  ”Vad ska jag plugga?” Svaret på den frågan funderar många på nu när sista ansökningsdatumet till högskolan den 15 oktober närmar sig. Ska du följa ditt hjärta eller din hjärna i det viktiga valet? Therese Hedström, studie- och yrkesvägledare på Arbetsförmedlingen, ger svar på några vanliga frågor.

 • Publicerad: 2019-10-03

  Fem fällor att undvika när du söker jobb

  Det finns en del saker som kan gå fel när du söker jobb. Men genom att vara medveten om fallgroparna under din jobbsökarresa kan du öka dina chanser att få jobbet du är ute efter.

 • Publicerad: 2019-10-03

  Prova ett ingenjörsyrke och få lön

  Nu kan du som är under 21 år och gått ut gymnasiet söka till vårens praktikomgång inom Tekniksprånget. Där får du testa livet som ingenjör under fyra månader med lön.