Nyheter

 • Publicerad: 2019-08-08

  Volvosteget – utbildning med lön under ett år

  Från och med 12 augusti kan du söka till Volvosteget - en ettårig betald yrkesutbildning i industriproduktion. – Jag är jätteglad över att ha fått möjlighet att gå den här kvalificerade utbildningen och få månadslön för det, säger Malin Julin, som började Volvosteget i höstas.

 • Publicerad: 2019-08-08

  Så kickar du igång höstens jobbsök

  Nu är tiden på året är då det finns flest jobböppningar! Många arbetsgivare har luckor att fylla till hösten. Här ger experterna tipsen som hjälper dig komma igång med jobbsökandet!

 • Publicerad: 2019-08-08

  Tusentals jobb på batterifabrik i norr

  Nu åker spaden i jorden för ett jätteprojekt med en fabrik som ska tillverka batterier till bland annat elbilar utanför Skellefteå i Västerbotten. Till det behövs förstås arbetskraft. Företaget Northvolt räknar med att anställa drygt 2 500 personer fram till 2023 .

 • Publicerad: 2019-06-19

  Lägre service under sommaren

  På grund av kraftigt minskade resurser får du räkna med längre väntetider och lägre service i sommar. Det innebär också längre handläggningstider för de flesta ärenden.

 • Publicerad: 2019-06-13

  Nyckelorden som ger dig jobbet

  För att marknadsföra dig själv på bästa sätt ska du tänka efter en extra gång vad du faktiskt kan innan du söker jobb via annonser sociala medier eller cv-banker.

 • Publicerad: 2019-06-13

  Fem tips inför sommaren till dig som söker jobb

  Sommaren är här – men hur ska man tänka som arbetssökande under den här perioden? Hur söker man egentligen jobb på bästa sätt under en period när många är lediga? Här ger vår jobbsökarexpert Priya Eklund fem tips till sommaren.

 • Publicerad: 2019-06-12

  120 000 nya jobb fram till 2021

  2019 + 2020 = 120 000 nya jobb. Så ser det ut när Arbetsförmedlingen tar tempen på läget på arbetsmarknaden för de närmaste två åren. Många nya arbetstillfällen är lika med goda jobbchanser för dig som söker nu, men jobben väntas bli färre längre fram. Satsa på utbildning är det bästa sättet att rusta sig.

 • Publicerad: 2019-06-05

  Låt vikariatet säkra jobbhösten

  Du vikarierar eller sommarjobbar och hoppas på en förlängning i höst. Här har du tipsen som hjälper dig att göra jobbsituationen till en ljuspunkt även när höstmörkret faller.

 • Publicerad: 2019-06-05

  Håll koll på klädkoden när du söker jobb

  Klädstilen avslöjar vem du är. Därför kan det vara värt att tänka en extra gång vad du ska ha på dig innan du går till jobbintervjun. Här kommer åtta tips som guidar dig rätt.

 • Publicerad: 2019-06-05

  Detta gäller för dig som sommarjobbar

  Vilken lön är rimlig för en 16-åring? Hur länge får man arbeta på kvällarna och vilka försäkringar gäller? Josefin Johansson på fackets hjälptelefon har svaren som gör ditt sommarjobbande tryggare.

 • Publicerad: 2019-05-24

  Nya sidor gör jobbsökandet lättare

  Arbetsförmedlingen.se utvecklas och tar nya digitala kliv. Under rubriken ”Yrken och studier” finns nu innehåll särskilt framtaget och utformat för att det ska bli mer inspirerande och enklare att planera karriären och välja yrkesbana.

 • Publicerad: 2019-05-23

  Stora jobbchanser till sjöss

  Sjöfarten i Sverige börjar få ordentligt med vind i seglen igen och stora rekryteringar är nu på gång hos rederierna.

 • Publicerad: 2019-05-23

  Sommarjobb i sista stund

  Sommaren är nästan här och många arbetsgivare letar fortfarande efter personal för säsongen. Här kommer sju tips som kan bli vägen till årets roligaste jobb.

 • Publicerad: 2019-05-09

  "Se möjligheter - inte hinder"

  Känner du igen Per Kasperi från tv-serien "Vinnarskallar" eller Arbetsförmedlingens kampanj "Gör plats!"? Trots att han många gånger fått höra att han aldrig kommer att kunna gå handlar det här om en 25-åring som ständigt är med i Paralympics och arbetar som elevassistent.

 • Publicerad: 2019-05-09

  Sök rätt jobb på rätt sätt

  ”Tack, men platsen har tillsatts av en annan sökande.” Har det beskedet blivit mer standard än undantag? Då kanske det är dags att fundera över om du söker jobb på rätt sätt – eller rätt sorts jobb. Här kommer tipsen.

 • Publicerad: 2019-05-07

  Alexandra: Därför ska du söka till polisutbildningen

  Fram till sista maj kan du söka till Polisutbildningen. Här berättar Alexandra Goncalves som medverkar i barnprogrammet ”Brottsligt” på SVT och är områdespolis i Rosengård varför hon gav sig in i yrket.

 • Publicerad: 2019-04-25

  Här hittar du sommarjobben

  Inget sommarjobb ännu? Spana in Arbetsförmedlingens listor som talar om var de flesta jobben finns. Till exempel hittar du många inom industrin, hotell och restaurang, kriminalvården och lager. Jobben inom sjukvård och omsorg är fortsatt vanligast, visar listorna.

 • Publicerad: 2019-04-25

  Få jobbet utan att uppfylla kraven

  Som arbetssökande hittar man ofta lediga jobb som ligger nära ens kompetens men som inte matchar till hundra procent. Så här kan du göra när du tycker jobbet passar dig som hand i handske, men när meriterna inte riktigt räcker till.

 • Publicerad: 2019-04-25

  Tusentals installatörer behövs till klimatlyft

  Regeringen satsar drygt två miljarder kronor på klimatet i sin vårbudget. För att förverkliga satsningarna krävs mycket omfattande nyrekryteringar av installatörer, vvs-montörer, elektriker och ingenjörer.

 • Publicerad: 2019-04-05

  Rättning av felaktiga beslut för programdeltagare

  Har du fått ett brev med information om ändringar i ett beslut kopplat till din aktivitetsrapport? Det är resultatet av en granskning där vi kommit fram till att vissa arbetssökande i program fått felaktiga sanktioner.