Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Här finns jobben i krisen – 20 hetaste yrkena just nu

  Publicerad: 2020-05-15

  Här finns jobben i krisen – 20 hetaste yrkena just nu

  Uppdaterad: 7 juli 2020 Coronapandemin slår hårt mot många jobb i Sverige, och arbetslösheten ökar snabbare än på länge. Men samtidigt finns det branscher som är i stort behov av att anställa.

 • Utbilda dig genom krisen

  Publicerad: 2020-05-14

  Utbilda dig genom krisen

  Från flyg till bygg, restaurang till sjukvård eller gymnasiet till arbete i skogen? Det finns hundratals utbildningar för dig som väljer att utbilda dig genom krisen. Här berättar Myndigheten för Yrkeshögskolan och Arbetsförmedlingen mer om snabba utbildningsvägar till jobb.

 • Testa jobbet som ingenjör och få lön

  Publicerad: 2020-04-29

  Testa jobbet som ingenjör och få lön

  Vill du lösa framtidens samhällsutmaningar? Gillar du teknik? Då är det kanske ingenjör du ska bli. Sök Tekniksprånget och testa livet som ingenjör under fyra månader och få betalt.

 • Vill du också bli en hjälte i vården?

  Publicerad: 2020-04-23

  Vill du också bli en hjälte i vården?

  Just nu hyllas vårdpersonal för arbetet de utför i frontlinjen mot Covid 19. Om du vill bli en av dem kan det vara bra att veta att steget inte behöver vara så långt. Det finns snabba vägar till jobb om du utbildar dig till vårdbiträde eller undersköterska. Dessutom finns det bra utvecklingsmöjligheter och goda framtidsutsikter för dig som väljer att jobba inom vården.

 • Lastbilskörkort gav Anna jobb direkt

  Publicerad: 2020-03-16

  Lastbilskörkort gav Anna jobb direkt

  Bristen på yrkeschaufförer i Sverige är akut. Enligt Transportföretagens prognos behövs 50 000 chaufförer de kommande tio åren. För Anna Lindman gav en arbetsmarknadsutbildning till yrket jobb direkt.

 • Så väljer du rätt på högskolan

  Publicerad: 2020-03-13

  Så väljer du rätt på högskolan

  Vad ska jag välja på högskolan? Låt studievägledaren Anna Cederin på Sophiahemmet högskola guida dig genom att svara på några av de vanligaste frågorna inför valet till högskolan som pågår mellan 16 mars och 15 april.

 • Validering gav Hamida jobb som elektriker

  Publicerad: 2020-01-07

  Validering gav Hamida jobb som elektriker

  Hamida fick möjlighet att validera sina yrkeskunskaper från hemlandet. Därmed öppnades dörren till en anställning som elektriker.

 • Alexandra: Därför ska du söka till polisutbildningen

  Publicerad: 2020-01-07

  Alexandra: Därför ska du söka till polisutbildningen

  Funderar du på att bli polis? Nytt för 2020 är att du kan ansöka när som helst under året. Här berättar Alexandra Goncalves som har medverkat i barnprogrammet ”Brottsligt” på SVT och är områdespolis i Rosengård varför hon gav sig in i yrket.

 • Andreas gick en arbetsmarknadsutbildning – fick jobb direkt

  Publicerad: 2019-11-08

  Andreas gick en arbetsmarknadsutbildning – fick jobb direkt

  Andreas Charles gick en arbetsmarknadsutbildning till systemspecialist på Utbildning Nord i Övertorneå. Efteråt kunde han välja och vraka bland jobberbjudandena. – Till den som tvekar säger jag bara: åk dit! De har jättebra kurser och mycket kompetenta lärare, säger han.

 • Snabb väg till jobb som styckare

  Publicerad: 2019-10-23

  Snabb väg till jobb som styckare

  Jobb som styckare och slaktare spås en ljus framtid de närmaste fem åren. En arbetsmarknadsutbildning inom styckning, chark och slakt blev vägen till jobb för Christoffer Lundin. – Jag vill lära mig alla delar av produktionen, säger han.

 • 12 saker att göra när inget händer

  Publicerad: 2019-09-06

  12 saker att göra när inget händer

  Inte klart med jobb eller utbildning i höst? Ibland säger man mellan två jobb men vet inte riktigt vad som väntar, ett slags mellanläge där det kanske inte händer så mycket. Här kommer 12 tips på saker du kan göra under tiden som förbättrar dina jobbchanser.

 • Nu kan du ta körkort med lån från CSN

  Publicerad: 2018-06-20

  Nu kan du ta körkort med lån från CSN

  Behöver du ett körkort för att få jobb? Nu kan man söka ett körkortslån hos CSN för att gå en körkortsutbildning. Möjligheten gäller vissa arbetssökande som varit inskrivna hos Arbetsförmedlingen en längre tid.