Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Sista minuten-tips inför högskolevalet

  Publicerad: 2020-10-08

  Sista minuten-tips inför högskolevalet

  Är du sugen på att söka till högskolan men kan inte bestämma dig för vad du ska plugga? Vi bad Arbetsförmedlingens studie- och yrkesvägledare Sara Sundström om några sista minuten-tips inför högskolevalet som ska göras senast 15 oktober.

 • Så kan yrkessvenska hjälpa dig

  Publicerad: 2020-10-08

  Så kan yrkessvenska hjälpa dig

  Vet du vilket yrke du vill jobba med men behöver förbättra din svenska? Då kan vårt webbinarie om yrkessvenska som sänds den 15:e oktober vara något för dig. Då får du vet mer om hur du kan få stöd med språket.

 • Provkör som ingenjör och få månadslön

  Publicerad: 2020-10-08

  Provkör som ingenjör och få månadslön

  Vill du lösa framtidens samhällsutmaningar? Gillar du teknik? Då är det kanske ingenjör du ska bli. Sök Tekniksprånget och testa livet som ingenjör under fyra månader och få betalt.

 • Gå en utbildning med aktivitetsstöd

  Publicerad: 2020-10-07

  Gå en utbildning med aktivitetsstöd

  Behöver du utbilda dig för att öka dina chanser att få ett jobb? Då kan du ha möjlighet att studera med aktivitetsstöd på till exempel komvux eller folkhögskola.

 • Arbetsmarknadsutbildning gav Tara bussjobb direkt

  Publicerad: 2020-10-05

  Arbetsmarknadsutbildning gav Tara bussjobb direkt

  När Tara sitter bakom ratten, hälsar på och småsnackar med passagerarna är hon på rätt plats i arbetslivet. Då hon väl hade bestämt sig gick det ganska fort att utbilda sig och börja som busschaufför tack vare en arbetsmarknadsutbildning och ett samarbete mellan Nobina och Arbetsförmedlingen.

 • Utbildning vägen till tryggare framtid

  Publicerad: 2020-09-23

  Utbildning vägen till tryggare framtid

  Det är många yrkesgrupper som är i stort behov av arbetskraft, och flera av dem kräver en högskoleutbildning. Ta del av våra tips om vilka yrken som ger jobb i framtiden och hur du gör för att söka.

 • Här är framtidens jobb – heta yrken nu och fem år framåt

  Publicerad: 2020-09-16

  Här är framtidens jobb – heta yrken nu och fem år framåt

  Vill du maximera dina chanser att få jobb de närmaste åren? Här är yrkena där det kommer att vara störst brist på arbetskraft i framtiden.

 • Snabbspår för jobb åt nyanlända agronomer

  Publicerad: 2020-09-08

  Snabbspår för jobb åt nyanlända agronomer

  Arbetsförmedlingen och SLU genomför en vidareutbildning för agronomer och hortonomer födda utomlands med examen från sitt hemland. Nu har den första kullen med studenter precis gått ut på praktik. – Jag är så glad över den här möjligheten, säger Mona Akki, agronom från Syrien.

 • Så hittar du utbildning direkt

  Publicerad: 2020-08-27

  Så hittar du utbildning direkt

  Utbildning är vägen genom krisen menar många. Därför har vi tagit fram en lista på olika utbildningsvägar du kan agera på direkt så att du snabbt kommer igång med att rusta dig för framtiden.

 • Här finns jobben i krisen – 20 hetaste yrkena just nu

  Publicerad: 2020-05-15

  Här finns jobben i krisen – 20 hetaste yrkena just nu

  Uppdaterad: 10 september 2020 Coronapandemin har slagit hårt mot många jobb i Sverige, och arbetslösheten är nu högre än på många år. Men det finns faktiskt branscher som även nu är i stort behov av att anställa.

 • Utbilda dig genom krisen

  Publicerad: 2020-05-14

  Utbilda dig genom krisen

  Från flyg till bygg, restaurang till sjukvård eller gymnasiet till arbete i skogen? Det finns hundratals utbildningar för dig som väljer att utbilda dig genom krisen. Här berättar Myndigheten för Yrkeshögskolan och Arbetsförmedlingen mer om snabba utbildningsvägar till jobb.

 • Vill du också bli en hjälte i vården?

  Publicerad: 2020-04-23

  Vill du också bli en hjälte i vården?

  Just nu hyllas vårdpersonal för arbetet de utför i frontlinjen mot Covid 19. Om du vill bli en av dem kan det vara bra att veta att steget inte behöver vara så långt. Det finns snabba vägar till jobb om du utbildar dig till vårdbiträde eller undersköterska. Dessutom finns det bra utvecklingsmöjligheter och goda framtidsutsikter för dig som väljer att jobba inom vården.

 • Lastbilskörkort gav Anna jobb direkt

  Publicerad: 2020-03-16

  Lastbilskörkort gav Anna jobb direkt

  Bristen på yrkeschaufförer i Sverige är akut. Enligt Transportföretagens prognos behövs 50 000 chaufförer de kommande tio åren. För Anna Lindman gav en arbetsmarknadsutbildning till yrket jobb direkt.

 • Så samsas du med robotarna

  Publicerad: 2020-01-30

  Så samsas du med robotarna

  Många jobb försvinner när robotar och artificiell intelligens, AI, kliver in på arbetsmarknaden. Men samtidigt uppstår också nya möjligheter, yrken och roller. Här några tips på hur du kan hänga med i utvecklingen.

 • Validering gav Hamida jobb som elektriker

  Publicerad: 2020-01-07

  Validering gav Hamida jobb som elektriker

  Hamida fick möjlighet att validera sina yrkeskunskaper från hemlandet. Därmed öppnades dörren till en anställning som elektriker.

 • Alexandra: Därför ska du söka till polisutbildningen

  Publicerad: 2020-01-07

  Alexandra: Därför ska du söka till polisutbildningen

  Funderar du på att bli polis? Nytt för 2020 är att du kan ansöka när som helst under året. Här berättar Alexandra Goncalves som har medverkat i barnprogrammet ”Brottsligt” på SVT och är områdespolis i Rosengård varför hon gav sig in i yrket.

 • Andreas gick en arbetsmarknadsutbildning – fick jobb direkt

  Publicerad: 2019-11-08

  Andreas gick en arbetsmarknadsutbildning – fick jobb direkt

  Andreas Charles gick en arbetsmarknadsutbildning till systemspecialist på Utbildning Nord i Övertorneå. Efteråt kunde han välja och vraka bland jobberbjudandena. – Till den som tvekar säger jag bara: åk dit! De har jättebra kurser och mycket kompetenta lärare, säger han.

 • Snabb väg till jobb som styckare

  Publicerad: 2019-10-23

  Snabb väg till jobb som styckare

  Jobb som styckare och slaktare spås en ljus framtid de närmaste fem åren. En arbetsmarknadsutbildning inom styckning, chark och slakt blev vägen till jobb för Christoffer Lundin. – Jag vill lära mig alla delar av produktionen, säger han.

 • Nu kan du ta körkort med lån från CSN

  Publicerad: 2018-06-20

  Nu kan du ta körkort med lån från CSN

  Behöver du ett körkort för att få jobb? Nu kan man söka ett körkortslån hos CSN för att gå en körkortsutbildning. Möjligheten gäller vissa arbetssökande som varit inskrivna hos Arbetsförmedlingen en längre tid.