Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Nu kan du skriva ut dig själv

  Publicerad: 2020-03-26

  Nu kan du skriva ut dig själv

  Är du inte arbetslös längre? Nu finns en ny digital tjänst som gör det enkelt att själv skriva ut sig.

 • Det här vet vi om coronaviruset som berör dig som är arbetssökande

  Publicerad: 2020-03-16

  Det här vet vi om coronaviruset som berör dig som är arbetssökande

  UPPDATERAD 7 april 14.48 Vi på Arbetsförmedlingen tar risken för spridning av coronaviruset på största allvar. Tar vi ett gemensamt ansvar undviker vi att smitta andra och att själva bli smittade. Stanna hemma om du är sjuk.

 • Snabbspår gav Eman jobb

  Publicerad: 2020-02-12

  Snabbspår gav Eman jobb

  Eman Deeb kom till Sverige från Syrien för tre år sedan. Med sig hade hon en universitetsexamen och sex års erfarenhet som gymnasielärare. Genom Arbetsförmedlingen fick hon plats på ett så kallat snabbspår för arabisktalande lärare. – Snabbspåret ledde till jobb som lärarassistent, säger hon.

 • Från arbetslös till jobb på tre månader

  Publicerad: 2020-02-11

  Från arbetslös till jobb på tre månader

  Simon Ghebremichael kom som 17-åring till Sverige under flyktingvågen 2015. Nu jobbar han på McDonalds tack vare en arbetsmarknadsutbildning som kombinerats med språkundervisning och praktik. – Vi vill spegla samhället, så för oss är det naturligt med mångfald bland medarbetarna, säger Ulrika Andrén, som driver fem McDonaldsrestauranger.

 • Hanis extratjänst blev vårdjobb

  Publicerad: 2020-01-30

  Hanis extratjänst blev vårdjobb

  Har du varit utan jobb en längre tid eller är ny i Sverige? Då kan extratjänst vara något för dig. För Hani Ali Ibrahim innebar det att hon efter två år på ett äldreboende nu får jobba vidare där. – Jag trivs jättebra och har lärt mig mycket svenska, säger hon.

 • Starta företag-dagen – för dig som vill starta eget

  Publicerad: 2020-01-20

  Starta företag-dagen – för dig som vill starta eget

  Starta företag-dagen erbjuder information, rådgivning, föreläsningar och möjlighet att ställa frågor till sju myndigheter och lokala rådgivare. Deltagandet på Starta företag-dagen är kostnadsfritt.

 • Robothandskar vägen till jobb för Joakim

  Publicerad: 2019-11-28

  Robothandskar vägen till jobb för Joakim

  Joakim Ekelunds drömmar om att jobba som snickare grusades när han diagnosticerades med en nervsjukdom som gjorde att han inte kunde använda sina händer.  Tack vare ett par robothandskar som Arbetsförmedlingen gett honom kan han nu arbetsträna på en bilverkstad.

 • Arbetsförmedlingens stöd gav Jeff jobb

  Publicerad: 2019-09-06

  Arbetsförmedlingens stöd gav Jeff jobb

  Byggbranschen skriker efter personal och det är svårt att hitta medarbetare med rätt kompetens. Norrtäljeföretaget Rådmansö Schakt löste personalbristen genom att anställa Jeff Rundqvist, som har ADHD, med hjälp av lönestöd från Arbetsförmedlingen. – I dag är han en av våra bästa maskinister, säger vd:n Lars-Åke Karlsson.