Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Låt vikariatet säkra jobbhösten

  Publicerad: 2020-06-18

  Låt vikariatet säkra jobbhösten

  Du vikarierar eller sommarjobbar och hoppas på en förlängning i höst. Här har du tipsen som hjälper dig att göra jobbsituationen till en ljuspunkt även när höstmörkret faller.

 • Detta gäller för dig som sommarjobbar

  Publicerad: 2020-06-11

  Detta gäller för dig som sommarjobbar

  Vilken lön är rimlig för en 16-åring? Hur länge får man arbeta på kvällarna och vilka försäkringar gäller? Josefin Johansson på \"Fråga facket\" har svaren som gör ditt sommarjobbande tryggare.

 • Här finns sommarjobben

  Publicerad: 2020-05-29

  Här finns sommarjobben

  Antalet anmälda sommarjobb på Platsbanken har minskat rejält i spåren av coronapandemin. Men det finns jobb att söka, särskilt inom vård och omsorg.

 • Så hittar du de dolda gröna jobben

  Publicerad: 2020-05-14

  Så hittar du de dolda gröna jobben

  Även om den akuta bemanningskrisen är över i de gröna näringarna så finns det fortfarande visst behov av säsongsarbetare inom exempelvis bärplockning och trädgård. Samtidigt är det mycket få lediga jobb som faktiskt utannonseras. Vi bad Arbetsförmedlingens gröna-jobb-expert Klaes Hallberg om tips på hur du kan hitta dessa ”dolda” jobb.

 • Hitta jobb direkt med #jobbjustnu

  Publicerad: 2020-04-02

  Hitta jobb direkt med #jobbjustnu

  Många arbetsgivare tvingas varsla och permittera anställda på grund av coronakrisen. Samtidigt uppstår skriande behov av arbetskraft hos andra. Med #jobbjustnu gör Arbetsförmedlingen det enklare för dig att hitta dessa jobb direkt.

 • Nio tips för att få sommarjobb

  Publicerad: 2020-02-27

  Nio tips för att få sommarjobb

  Inte hitta nåt sommarjobb ännu? Här listar Arbetsförmedlingens jobbsökarexpert Omid Rahmanian nio saker du kan göra som ökar dina chanser att få sommarjobb.