Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Servicekontoren håller stängt under påsken – med start på skärtorsdagen

  Publicerad: 2020-04-08

  Servicekontoren håller stängt under påsken – med start på skärtorsdagen

  För att få tid att genomföra planerade säkerhetshöjande åtgärder för att minska risken för smittspridning av covid-19 på servicekontoren stänger de tillfälligt under påskhelgen.

 • Du behövs inom vården

  Publicerad: 2020-04-07

  Du behövs inom vården

  Coronaviruset har snabbt förändrat arbetsmarknaden och bidragit till att vissa branscher har fått anmäla varsel eller använda sig av permittering och korttidsarbete, medan andra branscher har fått ett ökat rekryteringsbehov exempelvis vården. Vad finns det för utvecklingsmöjligheter inom vården och hur hittar jag lediga jobb genom #jobbjustnu på Arbetsförmedlingens hemsida?

 • Så håller du enkelt koll på Platsbanken i mobilen

  Publicerad: 2020-04-07

  Så håller du enkelt koll på Platsbanken i mobilen

  Du vet väl att du kan göra det enklare att snabbt komma åt Platsbanken i mobilen? Genom att skapa en genväg blir det lättare för dig att snabbt hitta jobb.

 • Personlig marknadsföring

  Publicerad: 2020-04-07

  Personlig marknadsföring

  Du får tips på hur du marknadsför dig själv på bästa sätt inför ett möte med arbetsgivare eller en person i ditt nätverk. Hur kan jag jobba aktivt med att förtydliga andras bild av mig, och hur berättar jag om vem jag är utan att det blir klyschigt?

 • Skriv in dig – så får du koll!

  Publicerad: 2020-04-03

  Skriv in dig – så får du koll!

  Har du blivit arbetslös, varslad eller uppsagd och funderar på om du behöver skriva in dig på Arbetsförmedlingen? Eller är du redan inskriven på Arbetsförmedlingen och vill få koll på vad som gäller! Genom det här webbinariet kommer du få koll på: Vad som gäller när du skriver in dig som arbetssökande, hur du kan ansöka om ersättning, vad gäller angående aktivitetsrapporteringen och hur Mina sidor ger koll och struktur. Du får tips på hur du kommer igång med ditt jobbsökande och annat som är bra att känna till när du blir kund hos Arbetsförmedlingen.

 • How to find a job in Sweden (in English)

  Publicerad: 2020-04-02

  How to find a job in Sweden (in English)

  In this webinar you will learn how to find a job in Sweden: how to use and expand your network online and offline, the basics when applying for a job and what organizations you can turn to.

 • How to find a job in Sweden - A webinar in English

  Publicerad: 2020-04-02

  How to find a job in Sweden - A webinar in English

  In this webinar you will learn how to find a job in Sweden: how to use and expand your network online and offline, the basics when applying for a job and what organizations you can turn to.

 • Boosta din självkänsla!

  Publicerad: 2020-04-02

  Boosta din självkänsla!

  Det är inte helt ovanligt att självkänslan får en dipp när man har sökt jobb ett tag. Kanske har du fått nej efter nej eller känner dig opeppad när du ska skriva en jobbansökan. Men visste du att självkänslan faktiskt är något som du kan träna upp? Det kan du göra med hjälp av olika tekniker och metoder! I det här webbinariet får du massor med tips och trix som gör att du kan boosta din självkänsla!

 • Hitta jobb direkt med #jobbjustnu

  Publicerad: 2020-04-02

  Hitta jobb direkt med #jobbjustnu

  Många arbetsgivare tvingas varsla och permittera anställda på grund av coronakrisen. Samtidigt uppstår skriande behov av arbetskraft hos andra. Med #jobbjustnu gör Arbetsförmedlingen det enklare för dig att hitta dessa jobb direkt.

 • Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Publicerad: 2020-04-01

  Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Stick ut med dina ansökningshandlingar

  Publicerad: 2020-03-31

  Stick ut med dina ansökningshandlingar

  Har du redan koll på hur du skriver ett cv och personligt brev, men vill fånga arbetsgivarens intresse genom att sticka ut med ansökningshandlingarna? Vad ska jag skriva för att inte låta klyschig? Hur kan jag tänka kring layout? Det får du svar på i det här webbinariet!

 • Varslad? Vänta med att skriva in dig

  Publicerad: 2020-03-31

  Varslad? Vänta med att skriva in dig

  Är du varslad? Du vet väl att du inte ska skriva in dig som arbetslös på direkten. Skriv in dig först när varsel- och uppsägningstiden är slut och du inte längre får någon form av ersättning av arbetsgivaren.

 • Gå klart gymnasiet först - skriv in dig sen om du inte har jobb

  Publicerad: 2020-03-31

  Gå klart gymnasiet först - skriv in dig sen om du inte har jobb

  Går du ut gymnasiet i vår och saknar jobb eller annan sysselsättning efter det? Då är det viktigt att du skriver in dig hos oss. Men vänta med att göra det tills första dagen efter att din utbildningen är klar.

 • Så kan du hålla igång jobbsökandet

  Publicerad: 2020-03-26

  Så kan du hålla igång jobbsökandet

  Arbetsmarknaden är i rörelse och förändras av coronakrisen. Arbetsförmedlingens jobbsökarexpert Omid Rahmanian ger några tips som hjälper dig att hålla igång ditt jobbsökande.

 • Tusentals gröna jobb kan hjälpa varslade

  Publicerad: 2020-03-26

  Tusentals gröna jobb kan hjälpa varslade

  Enligt Lantbrukarnas riksförbund, LRF, behöver tusentals personer rekryteras till de gröna näringarna. – Förhoppningen är att många av de som nu varslas kan växla över till lantbruks- och trädgårdsnäringarna, säger Jan Andersson projektledare för ”Mer mat fler jobb” som Arbetsförmedlingen genomför tillsammans med LRF.

 • Så hittar du de dolda jobben

  Publicerad: 2020-03-24

  Så hittar du de dolda jobben

  Vad är ett dolt jobb? Och hur hittar jag dolda jobb om de nu är dolda? Alla lediga jobb blir inte en jobbannons, varken hos Arbetsförmedlingen eller i andra databaser. I dagens webbinar kommer du att få tips på hur du kan hitta de dolda jobben och därmed göra dem synliga!

 • Gör dig sökbar - låt jobben komma till dig!

  Publicerad: 2020-03-20

  Gör dig sökbar - låt jobben komma till dig!

  Genom några enkla steg kan du göra dig sökbar för arbetsgivare. I det här avsnittet får du några konkreta tips på hur du kan komma igång att söka jobb tillsammans med Niclas Ruthberg.

 • Kom igång: sök jobb via sociala medier

  Publicerad: 2020-03-18

  Kom igång: sök jobb via sociala medier

  Vill du komma igång med att använda sociala medier i ditt jobbsökande? Det här webbinariet riktar sig till dig som har ett konto på Facebook sedan tidigare, men vill veta mer om hur du kan använda Facebook när du söker arbete. Vi kommer även att prata om hur du kan söka jobb via LinkedIn! Det här webbinariet kommer att vara på en mer grundläggande nivå än vårt andra webbinar om sociala medier.

 • Lastbilskörkort gav Anna jobb direkt

  Publicerad: 2020-03-16

  Lastbilskörkort gav Anna jobb direkt

  Bristen på yrkeschaufförer i Sverige är akut. Enligt Transportföretagens prognos behövs 50 000 chaufförer de kommande tio åren. För Anna Lindman gav en arbetsmarknadsutbildning till yrket jobb direkt.

 • Ny i Sverige-podden - jobbsökartips på ditt språk

  Publicerad: 2020-03-13

  Ny i Sverige-podden - jobbsökartips på ditt språk

  Har du kommit till Sverige från ett annat land? Lyssna på Arbetsförmedlingens nya podd: Ny i Sverige-podden! Här kan du få du tips på flera olika språk om hur det funkar med jobb och utbildning i Sverige.