Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Här är framtidens jobb – heta yrken nu och fem år framåt

  Publicerad: 2020-09-16

  Här är framtidens jobb – heta yrken nu och fem år framåt

  Vill du maximera dina chanser att få jobb de närmaste åren? Här är yrkena där det kommer att vara störst brist på arbetskraft i framtiden.

 • E-handeln skapar många nya jobb

  Publicerad: 2020-06-25

  E-handeln skapar många nya jobb

  Jobbmöjligheterna ökar i den allt mer digitaliserade handeln. – Både dagligvaruhandeln och e-handeln ökar och behöver rekrytera personal säger Mats Johansson, vd för Handelsrådet.

 • Bedömning: Över 600 000 arbetslösa 2021

  Publicerad: 2020-06-16

  Bedömning: Över 600 000 arbetslösa 2021

  Arbetslösheten fortsätter att öka under 2020 och 2021, och i början av nästa år kommer över 600 000 personer vara inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen. Det bedömer myndigheten i sin senaste utsikt över den svenska arbetsmarknaden.

 • Här finns jobben i krisen – 20 hetaste yrkena just nu

  Publicerad: 2020-05-15

  Här finns jobben i krisen – 20 hetaste yrkena just nu

  Uppdaterad: 10 september 2020 Coronapandemin har slagit hårt mot många jobb i Sverige, och arbetslösheten är nu högre än på många år. Men det finns faktiskt branscher som även nu är i stort behov av att anställa.

 • Utbilda dig genom krisen

  Publicerad: 2020-05-14

  Utbilda dig genom krisen

  Från flyg till bygg, restaurang till sjukvård eller gymnasiet till arbete i skogen? Det finns hundratals utbildningar för dig som väljer att utbilda dig genom krisen. Här berättar Myndigheten för Yrkeshögskolan och Arbetsförmedlingen mer om snabba utbildningsvägar till jobb.

 • Testa jobbet som ingenjör och få lön

  Publicerad: 2020-04-29

  Testa jobbet som ingenjör och få lön

  Vill du lösa framtidens samhällsutmaningar? Gillar du teknik? Då är det kanske ingenjör du ska bli. Sök Tekniksprånget och testa livet som ingenjör under fyra månader och få betalt.

 • Vill du också bli en hjälte i vården?

  Publicerad: 2020-04-23

  Vill du också bli en hjälte i vården?

  Just nu hyllas vårdpersonal för arbetet de utför i frontlinjen mot Covid 19. Om du vill bli en av dem kan det vara bra att veta att steget inte behöver vara så långt. Det finns snabba vägar till jobb om du utbildar dig till vårdbiträde eller undersköterska. Dessutom finns det bra utvecklingsmöjligheter och goda framtidsutsikter för dig som väljer att jobba inom vården.

 • Här är de hetaste yrkena 2025

  Publicerad: 2020-02-19

  Här är de hetaste yrkena 2025

  Barnmorskor, sjuksköterskor, läkare, ingenjörer, it-specialister, elektriker, kockar och snickare. Det är några av yrkena där det råder brist på arbetskraft och som kommer vara eftertraktade också om fem år. Det visar Arbetsförmedlingens uppdaterade prognoser för över 200 yrken.

 • Validering gav Hamida jobb som elektriker

  Publicerad: 2020-01-07

  Validering gav Hamida jobb som elektriker

  Hamida fick möjlighet att validera sina yrkeskunskaper från hemlandet. Därmed öppnades dörren till en anställning som elektriker.

 • Hundratals lediga flygplatsjobb på Arlandamässan

  Publicerad: 2019-12-20

  Hundratals lediga flygplatsjobb på Arlandamässan

  Kabinpersonal, incheckning, chaufförer, lastare, hotellreceptionister, restaurangbiträden, butikssäljare. Lockas du av att arbeta på en flygplats? Då ska du besöka Arlandamässan 27 januari där hundratals lediga ”flygplatsjobb” finns att söka direkt på plats.

 • Tusentals jobb på batterifabrik

  Publicerad: 2019-12-13

  Tusentals jobb på batterifabrik

  Arbetsförmedlingen och företaget Northvolt fortsätter samarbetet med rekryteringen till batterifabriken som byggs i Skellefteå. Drygt 2 500 personer ska anställas fram till 2025. – Vi arbetar nu med arbetsgivaren, regionen och kommunen för att ta fram passande yrkesutbildningar, säger Michael Persson, projektledare på Arbetsförmedlingen.

 • Ljus framtid för vindkraftsjobb

  Publicerad: 2019-11-15

  Ljus framtid för vindkraftsjobb

  Det snurrar på friskt för vindkraftssatsningarna i Sverige. Det innebär också många jobb. Fredrik Dolff, ansvarig för näringslivsutveckling inom Nätverket för Vindbruk berättar här mer om branschen, möjligheterna och jobben.

 • Snabb väg till jobb som styckare

  Publicerad: 2019-10-23

  Snabb väg till jobb som styckare

  Jobb som styckare och slaktare spås en ljus framtid de närmaste fem åren. En arbetsmarknadsutbildning inom styckning, chark och slakt blev vägen till jobb för Christoffer Lundin. – Jag vill lära mig alla delar av produktionen, säger han.

 • Stora jobbchanser i motorbranschen

  Publicerad: 2019-09-26

  Stora jobbchanser i motorbranschen

  Omkring 6 000 personer behöver rekryteras i motorbranschen fram till 2020, enligt Transportföretagens senaste rapport Tempen på motorbranschen. – Detta är en framtidsbransch som erbjuder spännande karriärmöjligheter, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjningen på Transportföretagen.

 • 50 000 behöver rekryteras till byggbranschen

  Publicerad: 2019-09-19

  50 000 behöver rekryteras till byggbranschen

  Få studenter på byggprogrammen och många pensionsavgångar skapar stora rekryteringsbehov i byggindustrin. Minst 50 000 behöver anställas de närmaste fem åren. – Här finns framtidens karriärmöjligheter, säger Elin Kebert, branschorganisationen Sveriges byggindustriers expert på kompetensförsörjning.

 • Jobb i vården - Jonnas drömkarriär

  Publicerad: 2019-09-06

  Jobb i vården - Jonnas drömkarriär

  Sjuksköterskor och undersköterskor är hett efterfrågade. Och funderar du på jobb inom vården har du en trygg jobbframtid. Jonna Mjörnell, 21 år, Sveriges bästa undersköterska i Yrkes-SM och nyss bronsmedaljör i Yrkes-VM, berättar varför hon velat jobba i vården sedan barnsben.