Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Här är de hetaste yrkena 2025

  Publicerad: 2020-02-19

  Här är de hetaste yrkena 2025

  Barnmorskor, sjuksköterskor, läkare, ingenjörer, it-specialister, elektriker, kockar och snickare. Det är några av yrkena där det råder brist på arbetskraft och som kommer vara eftertraktade också om fem år. Det visar Arbetsförmedlingens uppdaterade prognoser för över 200 yrken.

 • Validering gav Hamida jobb som elektriker

  Publicerad: 2020-01-07

  Validering gav Hamida jobb som elektriker

  Hamida fick möjlighet att validera sina yrkeskunskaper från hemlandet. Därmed öppnades dörren till en anställning som elektriker.

 • Hundratals lediga flygplatsjobb på Arlandamässan

  Publicerad: 2019-12-20

  Hundratals lediga flygplatsjobb på Arlandamässan

  Kabinpersonal, incheckning, chaufförer, lastare, hotellreceptionister, restaurangbiträden, butikssäljare. Lockas du av att arbeta på en flygplats? Då ska du besöka Arlandamässan 27 januari där hundratals lediga ”flygplatsjobb” finns att söka direkt på plats.

 • Tusentals jobb på batterifabrik

  Publicerad: 2019-12-13

  Tusentals jobb på batterifabrik

  Arbetsförmedlingen och företaget Northvolt fortsätter samarbetet med rekryteringen till batterifabriken som byggs i Skellefteå. Drygt 2 500 personer ska anställas fram till 2025. – Vi arbetar nu med arbetsgivaren, regionen och kommunen för att ta fram passande yrkesutbildningar, säger Michael Persson, projektledare på Arbetsförmedlingen.

 • Ljus framtid för vindkraftsjobb

  Publicerad: 2019-11-15

  Ljus framtid för vindkraftsjobb

  Det snurrar på friskt för vindkraftssatsningarna i Sverige. Det innebär också många jobb. Fredrik Dolff, ansvarig för näringslivsutveckling inom Nätverket för Vindbruk berättar här mer om branschen, möjligheterna och jobben.

 • Snabb väg till jobb som styckare

  Publicerad: 2019-10-23

  Snabb väg till jobb som styckare

  Jobb som styckare och slaktare spås en ljus framtid de närmaste fem åren. En arbetsmarknadsutbildning inom styckning, chark och slakt blev vägen till jobb för Christoffer Lundin. – Jag vill lära mig alla delar av produktionen, säger han.

 • Stora jobbchanser i motorbranschen

  Publicerad: 2019-09-26

  Stora jobbchanser i motorbranschen

  Omkring 6 000 personer behöver rekryteras i motorbranschen fram till 2020, enligt Transportföretagens senaste rapport Tempen på motorbranschen. – Detta är en framtidsbransch som erbjuder spännande karriärmöjligheter, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjningen på Transportföretagen.

 • 50 000 behöver rekryteras till byggbranschen

  Publicerad: 2019-09-19

  50 000 behöver rekryteras till byggbranschen

  Få studenter på byggprogrammen och många pensionsavgångar skapar stora rekryteringsbehov i byggindustrin. Minst 50 000 behöver anställas de närmaste fem åren. – Här finns framtidens karriärmöjligheter, säger Elin Kebert, branschorganisationen Sveriges byggindustriers expert på kompetensförsörjning.

 • Jobb i vården - Jonnas drömkarriär

  Publicerad: 2019-09-06

  Jobb i vården - Jonnas drömkarriär

  Sjuksköterskor och undersköterskor är hett efterfrågade. Och funderar du på jobb inom vården har du en trygg jobbframtid. Jonna Mjörnell, 21 år, Sveriges bästa undersköterska i Yrkes-SM och nyss bronsmedaljör i Yrkes-VM, berättar varför hon velat jobba i vården sedan barnsben.