Platsbanken som app har avvecklats

Publicerad: 7 september 2020

Mobilappen Platsbanken är stängd sedan den 7 september. Vill du fortsätta att söka jobb via din mobil kan du enkelt skapa en genväg till webbversionen av Platsbanken på din mobilskärm.

Händer som håller i en mobiltelefon och skapar en genväg till Platsbanken

Bättre funktioner i Platsbankens webbversion

Platsbanken som webbversion har bättre funktionalitet än appen och är bättre ur tillgänglighetssynpunkt. I webbversionen kan du till exempel:

 • anpassa Platsbanken om du har nedsatt syn,
 • få snabbare åtkomst till andra digitala tjänster och annan information som är aktuell för dig som söker jobb,
 • få läshjälp – med hjälp av olika anpassningar som funktionen Läshjälp erbjuder kan vi hjälpa dig att bättre förstå vad som står i jobbannonserna i Platsbanken.
  I Läshjälp kan du få
  - texten uppläst,
  - översätta ord som du vill få förklarade på ett annat språk och
  - få hjälp att förstå svensk grammatik genom grammatikfunktionen.

Få koll på Platsbanken i mobilen

Vill du fortsätta att söka jobb via din mobil kan du enkelt skapa en genväg till webbversionen av Platsbanken på din mobilskärm. Du får en lösning som liknar appen i funktionalitet men som har bättre möjligheter.

Instruktioner som hjälper dig hålla koll på Platsbanken i mobilen

Lättare att läsa annonserna i Platsbanken

Frågor och svar

Varför har Arbetsförmedlingen tagit bort Platsbanken som app?

Platsbanken som webbversion har bättre funktionalitet än appen hade och är bättre ur tillgänglighetssynpunkt. Till exempel är webbversionen anpassad för dig som har nedsatt syn och har du lässvårigheter underlättar funktionen Läshjälp för dig att läsa och förstå jobbannonserna.

I webbversionen har användarna Arbetsförmedlingens digitala tjänster och information samlade på en plats och inte som i appen där enbart platsannonserna finns tillgängliga.

Genom att satsa på att utveckla en kanal, istället för många olika (app för Android, app för iOS, app på surfplatta och Ipad) kan vi på ett enklare och mer effektivt sätt underhålla Platsbankens webbversion och förbättra möjligheterna till fortsatt utveckling med hjälp av ledande teknik. Webbversionen är anpassad till alla operativsystem, enheter och alla målgrupper.

Innebär det här några försämringar för mig som är van att använda appen?

Du kommer att behöva spara en genväg till Platsbanken webb på din mobilskärm för att kunna nå den lika lätt som en app och vänja dig vid den. Du kommer att få göra om sökningar i webbversionen, de flyttas inte över från appen.

Det är enkelt att ladda ner platsbanken webb till mobilen. Besök platsbanken.se via mobilen där du hittar en instruktion om hur du skapar en genväg på din startskärm.

Instruktionen hittar du även här:

Så får du enkelt koll på Platsbanken i mobilen

Hur kan jag bevaka och spara sökningar på webbversionen av Platsbanken?

Du kan spara en sökning som ett bokmärke i din webbläsare, antingen för att återanvända den senare eller dela med andra. Varje sökning har en unik URL (webbadress). Precis som vilken URL som helst så går det att kopiera och använda webbadressen.

Dina fem senaste sökningar som du gör i webbversionen kommer att sparas automatiskt. När du vid ett senare tillfälle klickar på en av dina senaste sökningar presenteras du med alla tillgängliga annonser, inklusive nytillkomna som har markerats som ”ny”.

Funktionen ”bevaka sökning” innebär att du kan få mejl med nya annonser som matchar din sökning. Att skapa bevakningar med aviseringar i mobilen klarar webbversionen inte av i nuläget men en sådan funktion ska finnas på plats i höst.


Hur fungerar sökfältet i Platsbanken?

I sökfältet kan du söka på vad som helst, till exempel yrke, län, kommun, ort och kompetens. Det går att skriva flera ord i sökfältet. Du kan kombinera sökord som till exempel ort och yrke.

Kan jag spara jobbannonser i Platsbanken?

Ja, genom att klicka på ”spara” vid stjärnan på annonsen. Dessa jobbannonser sparas i din webbläsare, däremot sparas de inte i ditt inloggade konto. Tänk på att dina sparade jobb försvinner om du rensar din webbplatsdata (så kallade cookies).

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter