Nio saker du kan göra utan att besöka ett arbetsförmedlingskontor

Publicerad: 25 juni 2020

Du vet väl att många av våra tjänster nås via mobilen? Här är nio tips på saker du kan göra utan att gå till ett besökskontor.

En man ligger i hängmattan och söker jobb via sin mobil.

När du vill uträtta dina jobbsökarärenden

Du vet väl om att du kan skriva in dig som arbetssökande utan att besöka ett kontor? Om du redan är inskriven kan du uträtta många ärenden på Mina sidor.

När du vill hitta lediga jobb

Visste du att de flesta av jobben du hittar i andra tjänster och appar kommer från Platsbanken? Vill du söka jobb direkt så är Platsbanken platsen för dig.

När du ska söka jobbet

Innan du skickar iväg din jobbansökan kan du passa på att läsa om hur du skriver ett bra cv eller hur du vässar ditt personliga brev. Läs också om hur du gör med referenser.

När du ska på jobbintervju

Kanske har du många funderingar inför mötet med rekryteraren. Läs på om hur du förbereder dig inför jobbintervjun och gå taggad till intervjun.

När du inte vet vad du vill bli

Grubblar du över vad du vill jobba med? Testa i så fall Arbetsförmedlingens intresseguide. Genom att svara på tolv frågor får du förslag på yrken som passar dig och dina intressen. Du kan också få en karriärprofil med tjänsten Yrkesguiden.

När du vill veta mer om olika yrken

Du kanske funderar på vilket yrke som passar dig och vill veta mer. Under Hitta yrke hittar du yrkesbeskrivningar och tips om utbildningsvägar på över 300 av de vanligaste yrkena.

När du funderar över din yrkesframtid

Funderar du på att skola om dig? Vill du satsa på ett yrke som håller även i framtiden? I Yrkeskompassen hittar du enkelt Arbetsförmedlingens prognoser över vilka yrken som är heta och var det behövs mest personal de närmaste fem åren. Fleråriga studier eller kortare utbildningar som ger jobb direkt. Du kan också se vilka utbildningsalternativ som finns att välja mellan för att hitta rätt väg till drömjobbet här.

När du vill ha inspiration och kunskap

Vill du som jobbsökare få tips och inspiration? Lyssna på Jobbpodden, delta i ett webbinar eller prenumerera på Arbetsförmedlingens nyhetsbrev för arbetssökande, anmäl dig via formuläret på den här nyheten.

När du behöver prata med Arbetsförmedlingen

Du kanske behöver prata med en arbetsförmedlare för att få tips om hur du använder digitala tjänster eller för att få hjälp med ditt ärende. Du kan chatta eller ringa till Arbetsförmedlingen på vardagar klockan 8-16 på 0771-416 416.

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter