Dags att lämna in aktivitetsrapport i juli

Publicerad: 1 juni 2020

Är du arbetslös och inskriven hos oss? I så fall ska du aktivitetsrapportera. Har du arbetslöshetsersättning eller annan ersättning kan den påverkas om du inte rapporterar. Det är enkelt att lägga in dina aktiviteter och skicka in din rapport digitalt. Det ska vara gjort senast 14 juli och det är aktiviteter du gjorde i juni som du ska rapportera.

Stäng

Dags att börja aktivitetsrapportera

Rapportera dina aktiviteter mellan 1 och 14 juli.

Att lämna in en aktivitetsrapport i juli innebär att du ska sammanställa och visa upp de jobb du söker och aktiviteter du tar dig för under juni som kan leda till ett jobb eller utbildning. Du kan till exempel föra in i rapporten om du har varit på en jobbintervju, gått på SFI, har haft ett uppföljningsmöte eller om du har haft en arbetspraktik.

Så fyller du i dina uppgifter

Viktigt att hålla tiden

Det är viktigt att rapporten kommer in till oss tidigast den 1 juli eller senast den 14 juli. Om den inte kommer in i tid kan din a-kassa (arbetslöshetsersättning) eller annan ersättning påverkas.

Är du inskriven ska du aktivitetsrapportera varje månad mellan den 1:a och 14:e tills du får ett jobb eller påbörjar studier.

Bra att veta!

  • Under mars, april och maj var aktivitetsrapporteringen tillfälligt stängd. Du behöver inte rapportera de aktiviteter som du genomförde under den perioden.
  • Om du skrev in dig på Arbetsförmedlingen efter 20 juni ska du aktivitetsrapportera första gången mellan 1:a och 14:e augusti.

Allt du behöver veta om att aktivitetsrapportera

Enkelt med e-legitimation

Du kan enkelt rapportera och föra in dina aktiviteter löpande genom att logga in med en e-legitimation på vår webbplats eller i appen Mina sidor. Det finns flera sätt att legitimera sig digitalt.

Skaffa e-legitimation här

Varför ska jag aktivitetsrapportera?

Har du varit utan jobb ett tag känner du förmodligen igen ordningen med aktivitetsrapportering. Är du nyinskriven som arbetssökande kan det vara bra att veta att kravet på att redovisa sina jobbsökaraktiviteter inte är något nytt. Däremot ledde coronakrisen till att aktivitetsrapporteringen pausades tillfälligt den 17 mars. Det gjordes för att begränsa smittspridningen och göra det möjligt att bättre anpassa organisationen till att kunna ge service åt många nya arbetssökande. Nu när Arbetsförmedlingen har hunnit anpassa sig till den rådande situationen, är det viktigt att alla som är arbetslösa och inskrivna hos oss återigen redovisar vilka steg de tar för att få jobb, som regelverket kräver.

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter