Platsbankens app stängs 7 september

Publicerad: 25 maj 2020

Mobilappen Platsbanken stängs den 7 september. Vill du fortsätta att söka jobb via din mobil kan du enkelt skapa en genväg till webbversionen av Platsbanken på din mobilskärm.

Händer som håller i en mobiltelefon

Bättre funktioner i Platsbankens webbversion

Platsbanken som webbversion har bättre funktionalitet än appen och är bättre ur tillgänglighetssynpunkt. I webbversionen kan du till exempel:

 • anpassa Platsbanken om du har nedsatt syn,
 • få snabbare åtkomst till andra digitala tjänster och annan information som är aktuell för dig som söker jobb,
 • få läshjälp – med hjälp av olika anpassningar som funktionen Läshjälp erbjuder kan vi hjälpa dig att bättre förstå vad som står i jobbannonserna i Platsbanken.
  I Läshjälp kan du få
  - texten uppläst,
  - översätta ord som du vill få förklarade på ett annat språk och
  - få hjälp att förstå svensk grammatik genom grammatikfunktionen.

Få koll på Platsbanken i mobilen

Vill du fortsätta att söka jobb via din mobil kan du enkelt skapa en genväg till webbversionen av Platsbanken på din mobilskärm. Du får en lösning som liknar appen i funktionalitet men som har bättre möjligheter.

Ladda ned Platsbanken i mobilen, så här gör du

Frågor och svar

Varför tar Arbetsförmedlingen bort Platsbanken som app?

Platsbanken som webbversion har bättre funktionalitet än appen och är bättre ur tillgänglighetssynpunkt. Till exempel är webbversionen anpassad för dig som har nedsatt syn och har du lässvårigheter underlättar funktionen Läshjälp för dig att läsa och förstå jobbannonserna.

I webbversionen har användarna Arbetsförmedlingens digitala tjänster och information samlade på en plats och inte som i appen där enbart platsannonserna finns tillgängliga.

Webbversionen är även enklare att underhålla och förbättrar möjligheterna till fortsatt utveckling med hjälp av ledande teknik.

Kommer det här att innebära försämringar för mig som är van att använda appen?

Du kommer att behöva spara en genväg till Platsbanken webb på din mobilskärm för att kunna nå den lika lätt som en app och vänja dig vid den. Du kommer att få göra om sökningar i webbversionen, de flyttas inte över från appen.

Besök platsbanken.se via mobilen där du hittar en instruktion om hur du laddar ned genvägen.

Instruktionen hittar du även här:

Så får du enkelt koll på Platsbanken i mobilen

Vad händer med mina bevakningar, sparade sökningar och sparade jobb i appen när den stängs?

När appen stängs den 7 september kommer det som du har sparat att försvinna. Därför rekommenderar vi att du så fort som möjligt bekantar dig med Platsbanken som webbversion. Dina fem senaste sökningar kommer att sparas automatiskt i webbversionen.

Att skapa bevakningar med aviseringar klarar webbversionen däremot inte av i nuläget.

Hur fungerar sökfältet i Platsbanken?

I sökfältet kan du söka på vad som helst, till exempel yrke, län, kommun, ort och kompetens. Det går att skriva flera ord i sökfältet. Du kan kombinera sökord som till exempel ort och yrke.

Hur sparar jag sökningar i Platsbanken?

Du kan spara en sökning som ett bokmärke i din webbläsare, antingen för att återanvända den senare eller dela med andra. Varje sökning har en unik webbadress. Precis som vilken webbadress som helst går det att kopiera och använda webbadressen.

Dina fem senaste sökningar kommer att sparas automatiskt i webbversionen under funktionen ”senaste sökningar” på startsidan och i sökresultatet.

Kan jag spara jobbannonser i Platsbanken?

Ja, genom att klicka på ”spara” vid stjärnan på annonsen. Dessa jobbannonser sparas i din webbläsare, däremot sparas de inte i ditt inloggade konto. Om du rensar din webbplatsdata tas även dina sparade jobb bort.

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter