Aktivitetsrapportera inte

Publicerad: 18 mars 2020

UPPDATERAD 19 mars 11.30

Vi har tillfälligt tagit bort kravet på aktivitetsrapportering. Du kommer att få den ersättning som du har rätt till ändå. Ansök om ersättning som vanligt.

Arbetsförmedlingen har normalt ett uppdrag att se till så att du som är arbetssökande rapporterar dina aktiviteter varje månad för att få din ersättning från a-kassan eller Försäkringskassan. Nu har Arbetsförmedlingens generaldirektör beslutat att tillfälligt ta bort det kravet.

Sök jobb som vanligt

Du ska förstås fortsätta att söka jobb och göra andra aktiviteter som för dig närmare ett jobb. Enda skillnaden är att du just nu inte behöver rapportera vad du har gjort för sökaktiviteter till oss.

Rapportera juni månads aktiviteter

Nästa gång du ska lämna in en aktivitetsrapport är 1–14 juli 2020. Då är det bara juni månads aktiviteter du ska rapportera för. Vi kommer att informera dig här på arbetsformedlingen.se när det är dags att aktivitetsrapportera igen.

Ansök om ersättning

Har du inte ansökt om ersättning hos a-kassan eller Försäkringskassan måste du göra det för att få den ersättning du har rätt till. Den här förändringen avser bara aktivitetsrapporteringen.

Undvik kontor – hitta svar på webben

Under aktivitetsrapporteringsperioden har våra kontor många besökare. I det extrema läge som råder med anledning av coronaviruset vill vi göra vad vi kan för att begränsa stora folksamlingar som kan bidra till spridning av viruset – därmed behöver vi under denna period minska antalet besökare på våra kontor.

Vi hoppas också att det ska underlätta för dig att i dessa tider slippa oroa dig för om din aktivitetsrapport kommit in i tid.

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter