Hundratals lediga flygplatsjobb på Arlandamässan

Publicerad: 20 december 2019

Kabinpersonal, incheckning, chaufförer, lastare, hotellreceptionister, restaurangbiträden, butikssäljare. Lockas du av att arbeta på en flygplats? Då ska du besöka Arlandamässan 27 januari där hundratals lediga ”flygplatsjobb” finns att söka direkt på plats.

rlandamässan med många lediga flygplatsjobb

Mellan Stockholm och Uppsala, i området kring Arlanda flygplats, växer nu ”flygplatsstaden” Airport city fram. Och med den gigantiska rekryteringsbehov. Prognoser visar att dagens drygt 18 000 arbetstillfällen på Arlanda kommer att mer än fördubblas till 50 000 de närmaste 15 åren.

www.arbetsformedlingen.se/luftfart

Men redan nu finns ett mycket stort antal lediga jobb som snabbt behöver tillsättas på Arlanda. För att möjliggöra detta bjuder nu branschförmedlingen Arbetsförmedlingen Luftfart in arbetssökande och arbetsgivare till Arlandamässan den 27 januari.

Vi ringde upp Peter Holmberg, arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen Luftfart, och bad honom berätta lite mer om mässan och jobbmöjligheterna.

Vad är Arlandamässan för något?

– Det är en årligt återkommande jobbmässa där arbetsgivare med rekryteringsbehov möter arbetssökande. Mässan är väldigt populär både bland arbetssökande och arbetsgivare. Vi brukar ha uppemot 1 000 besökare varje gång.

Vad erbjuds besökarna?

– Ett 15-tal arbetsgivare kommer vara på plats och ha med sig hundratals lediga jobb, både fasta tjänster, deltidsjobb, timanställningar och sommarvikariat. Det är typiska flygplatsjobb som kabinpersonal ramparbetare, terminalarbetare, incheckning, flygplatskontrollanter och trafikassistenter. Men även jobb som säljare, butiksarbetare, restaurangbiträden, hotellpersonal, lagerarbetare, lastare, chaufförer, och biluthyrare.

Är det speciella krav för flygplatsjobb?

– Ja eftersom flygplatsen till stora delar är en säkerhetsklassad zon så är det ofta aktuellt med säkerhetskontroller av olika slag. Annars är kraven och önskemålen att man ska gilla att ge service, ha goda kunskaper i svenska, engelska och gärna fler språk, har lätt för att samarbeta och att man kan ta sig till flygplatsen med kort varsel och under dygnets alla timmar.

Hur ska jag som arbetssökande få ut mest nytta av mässan?

– Förbered dig genom att gå in på Arbetsförmedlingen Luftfarts hemsida och titta på listan över utställande arbetsgivare så du kan läsa på om dem du är intresserad av. Det kan vara smart att fokusera på lite färre arbetsgivare som du verkligen är intresserad av än att försöka stressa runt och prata med så många som möjligt. Var nyfiken, samla på dig mycket information och försöka få möjlighet att presentera dig för arbetsgivare.

Arlandamässan på Clarion Hotell

Arlandamässan äger rum på Clarion Hotell, Arlanda, måndagen den 27 januari klockan 10-15.

Info om Arlandamässan hittar du i länken nedan, skrolla fram i kalendariet till 27 januari 2019.

www.arbetsformedlingen.se/luftfart

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter