Över en miljon lyssningar på Jobbpodden

Publicerad: 19 september 2019

1,2 miljoner nedladdningar sedan starten. Arbetförmedlingens jobbpodd tuffar på friskt.
– Det är kul eftersom vi märker många lyssnare har användning av podden, säger Charlotte Lindman, poddsamordnare.

En man lyssnar på Jobbpodden via sin laptop.

Våga fråga varför du fått nej på jobbintervjun, skriva cv, hitta de dolda jobben, om hur du minglar effektivt på rekryteringsträffen. Jobbpodden har avhandlat alla möjliga teman på arbetssökande under de 200 avsnitt som hittills sänts. Varje månad får tusentals arbetssökande tips, råd och inspiration på vägen mot ett jobb eller en utbildning via Arbetsförmedlingens jobbpodd.
– Jobbpodden gör det möjligt att förmedla information och inspiration på ett mer lättsamt sätt. Vi vill göra det enklare och mer tillgängligt för den arbetssökande att hitta ett arbete eller utbildning, säger Charlotte Lindman.

Vi vill göra det enklare och mer tillgängligt

En expertgäst inom något passande område och en programledare i 10-20 minuter är vad det handlar om. Ibland är det Arbetsförmedlingens egna experter men inte sällan gästar också personer med expertkunnande utifrån olika branscher, rekryterare på olika firmor eller exempelvis journalister med jobbsökande som specialämne studion.
– Vi har fått mycket bra respons från lyssnare som menar att podden verkligen inspirerat dem i deras arbetssökande och det känns ju väldigt kul och inspirerar oss att fortsätta ge ut nya poddar. Vi får också in tips vilket är till hjälp i arbetet, säger Charlotte Lindman.

Charlotte Lindman, poddsamordnare Arbetsförmedlingen

Om jag har fastnat i mitt jobbsökande och vill komma igång, vilka poddar skulle du rekommendera ?

– Alla dessa avsnitt (nedan) ger dig konkreta tips om du fastnat i ditt jobbsökande eller behöver förbättra eller förändra sättet att söka jobb på.

Nå ut via Facebook

Do´s and dont´s i dina ansökningshandlingar

Få koll på kompetensorden i en annons

Vilket är ditt favoritavsnitt om du får välja?

– Det finns så många avsnitt som är riktigt bra och med intressanta gäster. Därför ar det svårt att välja, men här kommer lite tips! Avsnittet: Michael Saliba utmanar dig att nätverka. Det här är ett poddavsnitt fullt med inspiration. Michael Saliba är en sann inspiratör som ger massor av bra konkreta tips i hur du kan nätverka dig till ett jobb och han berättar om sin resa från arbetslös till att bli framgångsrik entreprenör.

Michael Saliba utmanar dig att nätverka

– Ett till avsnitt jag rekommenderar med mycket energi och som motiverar människor till att vilja våga förändra är det med Mårten Nylén. Till exempel genom att tro på dig själv när du söka jobb. Att uppskatta de små sakerna i livet och sånt som gör oss glada och fokusera på det som får oss att må bra. På så sätt blir det också lättare att söka jobb.

Våga vilja, förändra med Mårten Nylén

Hur ska podden utvecklas med tiden?

– Vi kommer över tid inrikta mer innehåll på att vara ett bra verktyg och inspirationskälla som passar för personer som varit arbetslösa en längre tid och står långt från arbetsmarknaden, säger hon. Vi kommer också titta på vad som varit mest populärt så vi kan göra mer av det som går hem hos våra lyssnare.

Har du något förslag på vad som skulle kunna vara temat på ett program då?

– För personer som varit utan arbete länge kommer ett tema vara solskenshistorier med berättelser om vägen tillbaka till ett arbete. Solskenshistorier kommer vara från personer som sökt jobb och fått ett jobb. Vi kommer också lyfta arbetsgivares solskenshistorier med lyckade anställningar. Vi tror att solskenshistorier kan motivera och inspirera till att vilja ta nya steg i arbetssökandet.

Fem mest nedladdade avsnitten av jobbpodden i år

  • Stick ut med cv och personligt brev
  • Cv
  • Planka cv = succé
  • Olika typer av cv
  • Så gör du ett video-cv

Du hittar alla jobbpoddar i Podbean eller här.

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter