Nya sidor gör jobbsökandet lättare

Publicerad: 24 maj 2019

Arbetsförmedlingen.se utvecklas och tar nya digitala kliv. Under rubriken ”Yrken och studier” finns nu innehåll särskilt framtaget och utformat för att det ska bli mer inspirerande och enklare att planera karriären och välja yrkesbana.

En ung man tittar i sin dator

När du klickat på rubriken Välj yrke landar du på navigeringssidan med tydliga ingångar till information om utbildning, framtidsutsikter för yrken och ”Intresseguiden” där du kan få inspiration till vilka yrken som passar dig.

Anna Rising är tjänsteutvecklare på Arbetsförmedlingen.

– Vi har tagit hjälp av arbetssökande som har fått vara med och testa innehållet. Att välja yrke och utbildning kan vara svårt. Och då är det viktigt att höra hur vi kan göra det enklare och lite mer begripligt, berättar Anna Rising, tjänsteutvecklare på Arbetsförmedlingen.

Spana in ”Yrken och studier”

Arbetssökande har fått vara med och testa innehållet.

På egen hand

Med de kunskaperna i bagaget har innehållet gjorts mer överskådligt och lättare att hitta. Och det finns mycket att välja på. Klickar du på ”Hitta yrke” kan du läsa och se filmer om vad olika personer tycker om sina jobb och hur det är att jobba som till exempel elektriker eller kock. Ett nytt inslag är "Karriärvägledning på egen hand".

– Vi vill hjälpa dem som söker jobb att få upp ögonen för yrken som de kanske inte hade på radarn från början. Därför har vi tagit fram ett helt nytt innehåll som heter ”Karriärvägledning på egen hand” och som är ett stöd i vägen fram till ett nytt jobb eller studier, säger Anna Rising.

Nytt är även att i botten av sidan finns också aktuella artiklar och reportage med tips och inspiration till dig som söker jobb.

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter