Kortkurserna som kan vässa ditt cv

Publicerad: 10 oktober 2018

Krävs något extra för att locka rekryterarna? Nu kan du söka enstaka kurser inom olika yrken via Yrkeshögskolan och öka dina chanser att få jobb.

En man tittar i sin surfplatta

Behöver du krydda ditt cv med spetskompetens inom ett visst område? Kanske en kurs i affärsmannaskap för företagssäljare, en kurs i handledning för undersköterskor eller tre veckor om grunderna i mark- och anläggningsarbete.

Tomma platser

Det är några exempel på enstaka kurser med tomma platser på reguljära utbildningar som regelbundet rapporteras in till in till Myndigheten för Yrkeshögskolan. Tomma platser som du kan söka.

- Vi har en levande lista över kurserna som vi uppdaterar varje vecka som man kan gå in och titta på, säger Maria Reinitz, handläggare på myndigheten.
Avsikten är helt enkelt att platserna på de utbildningar som anordnas ska tas tillvara så långt det går.

Samma antagningskrav

Kurserna har samma antagningskrav som om du skulle gå hela utbildningen. Du har också samma rätt till studiemedel som om du går en hel yrkeshögskoleutbildning.

Efter genomförd kurs sätts betyg (Icke godkänt, Godkänt eller Väl godkänt) och du kan få ett utbildningsbevis. Myndigheten för Yrkeshögskolan ser till att de lediga kurserna publiceras men sköter inte själva antagningen.

- Hittar man en kurs och har frågor så vänder man sig direkt till utbildningsanordnaren, säger Maria Reinitz.

Lista över enstaka kurser

Missa inte senaste jobbtipsen!

Ange högst 255 tecken i fältet för e-postadress.
Ange minst 7 tecken i fältet för e-postadress
Ange adressen i fältet för e-postadress
E-postadressen är inte giltig. Vänligen försök igen.

Så hanterar vi dina personuppgifter