Rekryteringsträff

På en rekryteringsträff möter du och andra jobbsökande en arbetsgivare som behöver anställa. Du får chansen att träffa arbetsgivaren och sälja in dig själv under en mini-intervju. Vi tipsar om hur du förbereder dig.

Så här går det till

Rekryteringsträffarna äger antingen rum i våra lokaler eller via videosamtal. Träffarna är antingen öppna för alla intresserade eller för speciellt inbjudna. Under mötet med arbetsgivaren får du möjlighet att marknadsföra dig själv och dina egenskaper i ungefär fem minuter.

För rekryteringsträff via videosamtal behöver du en internetuppkopplad dator med webbläsare Chrome, Firefox eller Safari, plus webbkamera och hörlurar. Du kan sitta var du vill och slipper alltså resa.

Läs på innan

Har du hittat en rekryteringsträff med en arbetsgivare som verkar intressant? Passa då på att förbereda dig hemma i lugn och ro. Öva på intervjusituationen och tänk igenom vad du vill berätta om dig själv. Det här är ditt tillfälle att marknadsföra din kompetens. Kom ihåg att du bara har ungefär fem minuter på dig, så tänk igenom vad du verkligen vill lyfta fram. Läs också på om företaget. Det ger dig möjlighet att ställa relevanta frågor.

Vässa ditt cv

Eftersom du vet vilken arbetsgivare som du ska träffa, passa på att jobba igenom ditt cv. Skräddarsy innehållet så att det riktar sig till just den arbetsgivare som håller i rekryteringsträffen. Glöm inte att ta med dig ditt cv i ett par exemplar.

Skriva cv 

Presentera dig

På rekryteringsträffen presenterar arbetsgivaren först sin verksamhet och gör sedan mini-intervjuer med alla kandidater. Det är nu du har chansen att glänsa. Om du har förberett dig väl så vet du vilka egenskaper du ska lyfta fram och vilka smarta frågor du vill ställa. Ju fler rekryteringsträffar du deltar på desto säkrare kommer du att bli.

Vad händer sen?

När arbetsgivaren har träffat alla kandidater väljer de vilka som ska gå vidare till nästa steg. Passa på att fråga när de tror att de är klara med urvalet. Skicka gärna ett mejl efteråt och tacka för intervjun och tala om att du är intresserad. Om du inte hör något, skicka ett mejl och fråga.