Hitta jobbet du vill ha

Det finns många smarta metoder för att leta rätt på de lediga jobben – eller för att låta arbetsgivarna hitta dig. Alla jobb annonseras heller inte ut, så lär dig leta på rätt ställen.

6 bästa tipsen

Leta platsannonser

Det enklaste sättet att leta jobb är på olika jobbsajter. Många av de annonser som finns här kommer från Platsbanken. Smartast är alltså att börja leta där.

Kontakta företaget direkt

Alla lediga jobb annonseras inte ut. Många arbetsgivare väljer istället att leta direkt i sitt nätverk. Prova att kontakta företaget direkt – kanske dyker du upp precis när arbetsgivaren behöver en person som du.

Låt arbetsgivarna hitta dig

Gör dig synlig så att arbetsgivarna vet att du finns och är tillgänglig för jobb. Skapa en profil här på vår webbplats och matchas mot arbetsgivare som söker just din kompetens. Intresserade arbetsgivare kan ta kontakt med dig direkt.

Gå på rekryteringsträff

Delta i rekryteringsträffar, i våra lokaler eller via videosamtal. Du möter arbetsgivare som behöver anställa och får chansen att sälja in dig själv under en mini-intervju.

Använd ditt eget nätverk

  • Kartlägg ditt nätverk, ta kontakt och berätta att du söker jobb. Lägg också lite tid på att utöka ditt nätverk. Du kan till exempel besöka mässor och andra evenemang kopplade till din bransch. Tänk långsiktigt – nästa gång det dyker upp ett ledigt jobb i ditt nätverk kanske det är någon som tänker på just dig.
  • Sociala medier kan få ditt jobbnätverk att växa. Gå igenom till exempel dina Facebook- och Linkedin-kontakter noga. Finns det någon som jobbar i din bransch, eller som i sin tur har kontakter i din bransch? Fråga din kontakt om hen kan presentera dig för personer som verkar intressanta. Intressegrupper på sociala medier är en annan bra plats att knyta kontakter.

Lär dig använda ditt eget nätverk

Förbered ditt ”hisstal”

Föreställ dig att du kliver in i en hiss och att du endast har den tid det tar att åka mellan ett par våningsplan att både presentera dig själv och etablera en kontakt att bygga vidare på. Här får du tips på hur du gör.

Vad gör vi för att hjälpa dig hitta jobbet?

När du är inskriven hos oss stöttar vi dig på vägen mot ett jobb. Vi kommer erbjuda dig handfasta råd, olika aktiviteter och användbara verktyg. Men det är alltid du själv som söker jobben. Om du behöver extra stöd kan vi erbjuda individuellt utformade insatser för att du så snabbt som möjligt ska bryta din arbetslöshet.