Kontakt under coronakrisen

Vi på Arbetsförmedlingen tar risken för spridning av coronaviruset på största allvar. Tar vi ett gemensamt ansvar undviker vi att smitta andra och att själva bli smittade. Stanna hemma om du är sjuk. Undvik besök på våra kundtorg och servicekontor i den mån det går. Använd gärna munskydd. 

Många svar hittar du direkt på vår webbplats. På webbplatsen kan du även skriva in dig digitalt utan att behöva besöka ett kontor. Enklaste sättet att få svar snabbt är att ställa din fråga till vår chattbot. Vid frågor om ditt personliga ärende kan du ringa eller chatta med en arbetsförmedlare.

Kontakt för dig som söker jobb

Till dig som har en inbjudan till oss vill vi mana till extra försiktighet och ansvar för att inte coronaviruset sprids och att fler drabbas av covid-19. Stanna hemma om du är sjuk.

Vanliga frågor och svar

Behöver jag besöka er för att skriva in mig som arbetssökande?

Du som har e-legitimation skriver in dig snabbt och enkelt via webben.

Skriv in dig

Skaffa e-legitimation

Kan du inte använda vår webbtjänst men har varit inskriven hos oss någon gång under de senaste två åren? Då kan du ringa oss din första arbetslösa dag för att anmäla dig som arbetssökande igen. Vi meddelar då din a-kassa att du är arbetslös så att du kan ansöka om ersättning.

Telefon: 0771-60 00 00

Möjligheten till telefonanmälan gäller tillfälligt för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Om du inte kan använda vår webbtjänst, saknar e-legitimation och inte varit inskriven någon gång under de senaste två åren behöver du besöka ett av vår kundtorg eller ett servicekontor för att skriva in dig som arbetssökande.

Hitta en arbetsförmedling eller ett servicekontor

Hur anmäler jag arbetslöshet till a-kassan?

När du skriver in dig på vår webbplats med e-legitimation anger du samtidigt att du tänker söka a-kassa. Besök sedan din a-kassas webbplats för att fylla i de uppgifter de behöver.

Om du redan är inskriven och anmäld till en a-kassa men är pausad på grund av att du har jobbat eller varit sjuk en period behöver du kontakta oss via telefon eller chatt. Då meddelar vi din a-kassa att du åter är arbetssökande.

Vad ska jag tänka på när jag besöker ett av era kontor?

Undvik att besöka våra kundtorg och servicekontor i den mån det går. Många svar kan du hitta direkt på vår webbplats. Enklaste sättet att få svar snabbt är att ställa din fråga till vår chattbot. Vid frågor om ditt personliga ärende kan du ringa eller chatta med en arbetsförmedlare.

De allmänna rekommendationerna är samma vi följer på våra kontor. Det innebär bland annat att vi uppmanar alla som kommer till våra kontor till extra försiktighet, till exempel när det gäller handhygien.

Tänk på:

  • att hålla avstånd till varandra
  • att vi hälsar på varandra men tar inte i hand
  • att du nyser och hostar i armvecket eller i en näsduk och stannar hemma om du är sjuk
  • att du tvättar händerna ofta
  • att du använder handsprit (minst 60 % alkohol) om tvål och vatten inte är tillgängligt
  • att du undviker att röra ögon, näsa och mun.