"Våra poddar hjälper dig att rekrytera"

Publicerad: 2022-06-14

Sommartider är också poddtider. Arbetsförmedlingens rekryteringsexpert och programledare Ellinor Wassberg tipsar om poddavsnitten som kan ge dig nya idéer kring din rekrytering i ett tillbakalutat läge.

Ellinor Wassberg, Arbetsförmedlingens rekryteringsexpert

Sommaren är ett bra tillfälle att varva ned, andas ut och reflektera. Ibland kan en ljudbok, en podd eller en sommarpratare på radio vara precis vad som behövs för att vila hjärnan och ta in nya tankar. Vill du i lugn och ro lägga upp planer kring kommande rekryteringar finns också den möjligheten om du lyssnar på Arbetsförmedlingens arbetsgivarpodd.

– Det är ett enkelt sätt för dig att få inspiration och information kring rekrytering och Arbetsförmedlingens tjänster. I korta avsnitt får du veta allt från hur du skapar en mer effektiv rekrytering till hur du gör om du behöver varsla eller vilket stöd du kan få när du anställer en person med en funktionsnedsättning.

Hur väljer ni innehållet?

– Vi har tre fokusområden: Dels ger vi grundläggande rekryteringstips för att hjälpa er arbetsgivare som inte har en egen HR-avdelning, dels vet vi att många är nyfikna på att veta hur Arbetsförmedlingen kan hjälpa till i en rekryteringsprocess, och dels pratar vi om trender på arbetsmarknaden.

Vilka är de populäraste ämnena?

– Utöver avsnitten som jag tipsar om i listan nedan är några av våra mest populära avsnitt om ledarskap, magkänsla och arbetshjälpmedel.

Led dig själv och andra

Magkänsla i rekryteringen

Arbetshjälpmedel

Hur ska man använda poddar på bästa sätt?

– Det är smidigt att lyssna på podd. Ta ett avsnitt när du ändå är ute på en promenad eller medan du tar dig till ditt nästa möte. Avsnitten är på 10-20 minuter så du får snabbt till dig den viktigaste informationen.