Expertens tips för din rekrytering när restriktionerna tas bort

Publicerad: 2022-02-08

Den 9 februari försvinner restriktionerna som har lamslagit delar av arbetsmarknaden. Många branscher har anledning att hurra även om det är svårt att veta exakt vad som väntar och hur förändringarna kommer att påverka just din verksamhet.
För dig som nu behöver anställa ger här vår rekryteringsexpert Ellinor Wassberg sina bästa tips.

Två glada kvinnor gör highfive i ett kontorsrum.

Så kan du rekrytera när det öppnar upp!

  • Agera snabbt. Ett sätt att nå ut snabbt till rätt kandidater är att ta reda på var dina potentiella medarbetare rör sig. Finns de på Facebook? Annonsera där! Finns de på Instagram? Prova ett sponsrat inlägg där.
  • Sök kompetensen i Europa. Nu när restriktioner lättar och resandet ökar så förbättras möjligheterna att hitta kompetensen du söker. Genom Eures kan du få hjälp att annonsera och rekrytera inom EU.
  • Bredda din rekrytering till fler – upptäck och dra nytta av kompetensen hos personer som varit från arbetslivet en längre tid. Läs mer om hur du kan få hjälp och anställa med stöd.
  • Visa upp vilken bra arbetsplats du erbjuder. Lyft fram fördelarna med bra kollegor, normer och förmåner i annonsen och dialogen med kandidater.
  • Annonsera i Platsbanken – sveriges största jobbsajt! Du vet väl att din annons kan få stor spridning genom att andra jobbsajter, till exempel LinkedIn, kan plocka upp annonsen via Platsbanken.
  • Hitta talangerna i vår kandidatbank, gör sökningar för att hitta kompetensen som passar dina behov.
  • Ett bra sätt att träffa flera kandidater på samma gång runt om i hela landet är tjänsten snabbintervjuer. Du håller intervjun digitalt via din dator som måste vara utrustad med en webbkamera. I tjänsten skapar du själv dina intervjutillfällen.