Videointervjua kandidaterna - enkelt och effektivt

Publicerad: 2021-11-11

Snabbintervjuer är en unik digital rekryteringstjänst från Arbetsförmedlingen. Den kombinerar livevideosamtal med smarta HR-funktioner som stöd för dig som arbetsgivare.
– Nu har vi förbättrat tjänsten och gjort den mer användarvänlig, säger Carolin Sundquist Ballester, produktägare på Arbetsförmedlingen.

Ung kvinna tittar i sin laptop

Rekryteringar är kostsamma, särskilt en felrekrytering. Här kan Snabbintervjuer hjälpa dig som arbetsgivare att träffa fler kandidater på ett tidseffektivt sätt. Genom att träffa många kandidater för en kortare videointervju än vid en konventionell rekrytering så ökar sannolikheten att du hittar rätt kompetens.

Till Snabbintervjuer

– Våra kundkontakter genom åren har visat att det inte alltid är den man på förhand tror är bra som är rätt för jobbet. Större vikt läggs på personlig lämplighet. En videointervju kan snabbt fylla i luckorna som en skriftlig ansökning saknar, säger Carolin Sundquist Ballester.

Lättare bjuda in kandidater

En förbättring av tjänsten som nu gjorts är att det är lättare att bjuda in kandidater och därmed också rätt kompetens. Du sätter enkelt upp egna intervjuer på arbetsförmedlingen.se. Då skapas en länk som du kan skicka ut för att bjuda in kandidater via både mejl och sociala medier.

– Större spridning ger också större möjlighet för dig att hitta kandidater med rätt personliga egenskaper för jobbet, inte bara rätt meriter.

Går att förbereda frågor

I det inbyggda HR-stödet kan du förbereda frågor och lista vilka egenskaper som du är ute efter. Sedan kan du bocka av dessa under intervjun. När intervjun är avslutad har du möjlighet att ändra och lägga till anteckningar om kandidaterna som du har intervjuat. Informationen kan sen sparas i en PDF som lätt kan användas för att se vilka kandidater som matchar dina behov. Det gör att du enkelt kan diskutera med kollegor om vilka kandidater som är intressanta för nästa steg i processen.

Frågor och svar om Snabbintervjuer

– Nytt är också att intervjuaren kan använda HR-stödet även när intervjun hålls på telefon och kandidaten alltså inte är online för en videointervju. Det gör det lätt att få med alla registrerade kandidater i samma sammanställning, säger Carolin Sundquist Ballester.

Nu även på engelska

Nu är tjänsten tillgänglig både på svenska och engelska. Det förenklar för dig i samband med utlandsrekrytering eller vid rekrytering av nyanlända.
En annan viktig utveckling av tjänsten är att ni kan vara flera personer från ert företag som håller intervjuer från samma kö av deltagare samtidigt och att det även går att frångå ordningen i kön.

Snabbintervjuer i korthet

  • Enkelt och webbaserat – inget behöver laddas ner
  • Tjänsten är kostnadsfri
  • Du får hjälp med struktur och sortering i intervjuerna via det inbyggda HR-stödet
  • Du kan möta fler kandidater än vad du annars har tid till och oberoende av geografisk plats
  • Tjänsten finns tillgänglig både på svenska och engelska