Så annonserar du på Sveriges största jobbsajt

Publicerad: 2020-01-13

Att annonsera i Arbetsförmedlingens platsbank är det mest effektiva sättet att nå ut till tusentals kandidater över hela landet. Så här går det till.

Så annonserar i du i Platsbanken

Platsannonserna har länge varit grundbulten i Arbetsförmedlingens erbjudande. I dag finns visserligen betydligt fler digitala verktyg för att lyckas med rekryteringen, men annonseringen är fortsatt viktig – särskilt med tanke på att synligheten och spridningen har ökat.

Har du någon gång publicerat på nätet är det väldigt enkelt att logga in och lägga upp en annons. Bruce Anderson är produktägare för Annonsera på Arbetsförmedlingen. Han guidar dig genom processen:

– Du kan välja att göra en helt ny annons eller att kopiera en som du använt tidigare. I verktyget har du två spalter: fyll i alla uppgifter till vänster, så ser du till höger hur annonsen växer fram. Du vet exakt hur det kommer att se ut i slutändan. Det brukar vara särskilt uppskattat för den som är lite osäker.

Det digitala annonsverktyget underlättar rekryteringar

Bred synlighet på nätet

Du skapar annonsen genom att ange en rubrik och ett yrke. Därefter klipper du in annonstexten samt lägger till önskemål och krav på exempelvis erfarenhet, utbildning, körkort och liknande.

– Första gången kan det ta en liten stund, men man lär sig snabbt, säger Bruce Anderson. Allt som behövs därefter är en logotyp – bilder används inte i annonserna.

Spridningen av annonsen är bred

– En annan viktig nyhet är att platsannonserna kan publiceras direkt på Linkedin. Många kommuner har dessutom integrerat Arbetsförmedlingens widget på sina sajter, vilket innebär att kommuninvånare kan hitta lediga tjänster därigenom.

Så gör du för att skapa en annons

  1. Logga in på ditt konto på arbetsformedlingen.se/annonsera
  2. Skapa en ny annons
  3. Välj rubrik och yrke
  4. Skriv eller klistra in din annonstext
  5. Ange särskilda krav och önskemål
  6. Se hur många matchningar du får. Behöver du ändra något?
  7. Publicera!