Rekryteringsguiden hjälper dig anställa

Publicerad: 2020-01-13

Att välja rätt rekryteringssätt är ingen lätt uppgift. Därför har Arbetsförmedlingen utvecklat en automatisk rekryteringsguide som hjälper dig navigera bland de digitala rekryteringstjänsterna.

En kvinna och en man använder Rekryteringsguiden som lotsar dem genom Arbetsförmedlingens digitala tjänster för arbetsgivare

Rekryteringsguiden

En av Arbetsförmedlingens viktigaste uppgifter är att matcha arbetsgivare och arbetssökande. Det kan ibland vara en svår process som samtidigt ska vara så enkel som möjligt för användaren att förstå och nyttja.

Blixtsnabb analys för bättre rekrytering

När du som arbetsgivare söker en kandidat är det viktigt att processen är så smidig och begriplig som möjligt. För att få mest ut av Arbetsförmedlingens webbplats börjar du därför med att fylla i vilket yrke du söker kandidater till, samt i vilken kommun. Sedan börjar analysen.

– En del av analysen är baserad på vår yrkesprognos som vi gör två gånger per år, där vi tittar på framtida tillväxtyrken, vilka kunskapskrav de har samt hur tillgång och efterfrågan ser ut, säger Bruce Anderson, produktutvecklare på Arbetsförmedlingen.

En vanlig rekommendation är föga förvånande att börja din sökning i kandidatbanken, som är en av Sveriges största cv-databaser. Där kan du enkelt spara kandidater som verkar extra intressanta – eller kontakta dem direkt från hemsidan. Allt är förstås helt kostnadsfritt.

Flera vägar till rätt kandidat

Andra vägar som rekryteringsguiden kan rekommendera är bland Annonsera, där du som arbetsgivare snabbt kan skapa en jobbannons. Denna syns inte bara i platsbanken, utan visas även direkt för potentiella kandidater som matchar specifikationerna. Dessutom delas annonsen på tjänster som LinkedIn.

För den som har ett behov av flera rekryteringar samtidigt, kan en rekryteringsträff vara rätt väg att gå. Och ifall det blir för tidskrävande, kan den nya tjänsten Snabbintervjuer vara ett spännande sätt att börja på.

– Vi har en väldigt bred palett av tjänster i dag, men det kan fortfarande vara svårt att veta var man ska börja. Därför tycker jag rekryteringsguiden fungerar bra som en vägledning till hur man kan påbörja rekryteringsprocessen, avslutar Bruce Anderson.