Hitta nästa medarbetare i kandidatbanken

Publicerad: 2019-12-03

Sveriges företag har utmanande rekryteringsbehov. I Arbetsförmedlingens cv-databas Sök kandidater kan du enkelt söka nya medarbetare.

Vad många arbetsgivare kanske inte känner till, är att Arbetsförmedlingen i dag erbjuder en cv-databas.

Sök kandidater

Som arbetsgivare kan du när som helst logga in och söka bland kandidaterna genom att filtrera på olika regioner, yrken och yrkeskompetenser, samt språkkunskaper och körkort. Det kan ge en relevant fingervisning om hur tillgången på en specifik profil ser ut – kanske högskoleutbildning inte är ett måste för den aktuella tjänsten?

Skapa ett rekryteringssystem

För småföretag kan rekryteringar bli något man gör ad hoc, lite på sidan av det dagliga arbetet. Med Arbetsförmedlingens tjänst Sök kandidat kan du låta kandidatbanken bli en viktig del av processen, gärna i kombination med de många andra digitala tjänster som sajten erbjuder.

Genom att klicka i vilka kandidater som är extra intressanta, vilka som du har haft kontakt med och vilka som intervjuats, skapas i princip ett eget rekryteringssystem i all sin enkelhet.

Tjänsten är kostnadsfri, och du behöver inte gå via en handläggare på Arbetsförmedlingen – det är bara att börja bläddra och kontakta kandidater.