Hitta dina kandidater redan i skolbänken

Publicerad: 2019-10-09

På mängder av yrkesutbildningar studerar tusentals för att få rätt kompetens till roller inom olika bristyrken. Med digitala tjänsten Anställa från utbildning är det enkelt att själv få en överblick på vilka utbildningar som pågår och komma i kontakt med rätt utbildningsanordnare.

Lärare framför en grupp studerande på en arbetsmarknadsutbildning.

Nu när tjänsten Anställa från utbildning lanserats är det möjligt att göra på de arbetsmarknadsutbildningar som är upphandlade av Arbetsförmedlingen.

– Om du kan ha ett lite längre perspektiv på några månader så kan vi nu synliggöra kommande kandidater inom bristyrken som har passande kompetens för din verksamhet, säger Bruce Anderson, produktägare.

Anställ från utbildning

Många branscher

En lång rad branscher finns representerade i tjänsten och yrkesområdena där det finns flest kandidater är inom bygg och anläggning, transport, industriell tillverkning, installation, drift och underhåll, hotell, restaurang och storhushåll.

– Tjänsten är enkel och den är ingenting man behöver ta hjälp av en arbetsförmedlare för att hantera, säger Bruce Anderson.

Så funkar tjänsten

I en dialogruta kan du göra en sökning på yrkesområde, yrkesgrupp och län. Resultatet blir en lista över olika utbildningar som matchar din sökning. I den digitala miljön kan du bland annat få överblick på antal utbildningstillfällen, mängden personer som går utbildningen och när den är avslutas. Här är det också enkelt att hitta kursplan och kommande utbildningar.

En knapptryckning leder till ett kontaktformulär där arbetsgivaren kan fylla i sina uppgifter och kompetensbehov. Uppgifterna inklusive en eventuell jobbannons går direkt till utbildningsanordnaren som ansvarar för att informationen når kandidaterna på utbildningen.

– Då kommer arbetsgivaren i kontakt med den utbildningsansvarige för att diskutera en träff eller rekrytering av kandidater, säger Bruce Anderson.

Vad tror du blir närmaste stegen i utvecklingen av tjänsten?

– Vi tittar på hur vi ska kunna förmedla kontakten mellan arbetsgivare och studerande kandidater direkt. Vi vill också koppla på verktyget Snabbintervjuer för att effektivisera rekryteringsmöjligheterna ytterligare.