Enklare att träffas med snabbintervjuer

Publicerad: 2019-10-09

Snabbintervjuer är en tjänst som är fri och tillgänglig för alla arbetsgivare. Redan idag kan du genomföra videointervjuer på distans.
– Du kan bredda din rekrytering och träffa fler kandidater live, säger Vendela Engblom, produktansvarig på Arbetsförmedlingen.

Två personer håller videomöte med två andra personer.

Snabbintervjuer är ett kostnadsfritt digitalt rekryteringsverktyg från Arbetsförmedlingen, som kombinerar livevideosamtal med ett antal HR-funktioner. Du kan träffa kandidater i 5-10 minuter korta liveintervjuer via strömmad video, ungefär som speeddating.

Snabbintervjuer

Bjud in till intervjuer

Som arbetsgivare kan man boka och bjuda in till intervjuer, strukturera upp samtal och sammanställa anteckningar kring kandidater på ett överskådligt sätt.

– Vi ser att de arbetsgivare som använt verktyget är väldigt nöjda med utfallet, säger Vendela Engblom.

Alla arbetsgivare kan nu använda verktyget fritt i sina rekryteringar. Allt som krävs är att du öppnar ett konto på Arbetsförmedlingen.se. Behöver man teknisk hjälp går det att få via Arbetsförmedlingens sajt.

Öppnade för fler intervjuer

Hittills har Snabbintervjuer använts vid tusentals tillfällen. Ikea är ett exempel.

– Snabbintervjuer är ett effektivt sätt att rekrytera. Vi kunde ge fler kandidater möjlighet till en intervju. Det gav oss även ökad tillgänglighet, bland annat kunde vi intervjua en person som befann sig utomlands. Verktyget ger också en bra överblick och är lätt att jobba i, säger Johan Westling, People & Culture Generalist på Ikea.