Rekrytera i Europa - hitta kandidater utomlands

Vill du rekrytera från EU/EES-länder, kan vi hjälpa dig att hitta kandidater. Genom samarbete med arbetsförmedlingar i dessa länder, har vi tillgång till specialister på den europeiska arbetsmarknaden. Väljer du att rekrytera inom Europa kan du få ekonomisk ersättning av oss.

Svenska flaggan och EU-flaggan

En kandidatbank för hela Europa

För att söka efter kandidater i Europa, behöver du som arbetsgivare logga in via Eures-portalen som fungerar som en kandidatbank för EU och EES-länder. Där kan du välja att annonsera i Eures-portalen eller i ett visst land. Om du har lagt in en annons i Platsbanken så kommer den automatiskt att visas i Eures-portalen.

Eures-portalen

Om nätverket Eures

Arbetsförmedlingen i Sverige är med i nätverket Eures, European Employment Service. Nätverket består av rådgivare på olika europeiska arbetsförmedlingar som är specialister på den gemensamma europeiska arbetsmarknaden.

Ersättning vid utlandsrekrytering - Your first EURES job

 Genom projekten TMS/Your first EURES job (Ditt första Eures-jobb) kan vi hjälpa dig hitta kvalificerade kandidater från Europa. Du kan också söka ekonomiskt stöd när du anställer.

Villkor för att få ersättning:

  • Du anställer en person 18 år eller äldre från ett annat EU-medlemsland, Norge eller Island.
  • Du erbjuder nyanställda ett introduktionsprogram (jobbintroduktion, internutbildning, språkutbildning och administrativ hjälp).
  • Du har max 250 anställda.

Ditt första Eures-jobb

Europeiska rekryteringsträffar

Jobbmässor som Eures-nätverket arrangerar kan du läsa mer om på webbplatsen European Job Days. Arbetsförmedlingen i Sverige deltar i vissa av dem, främst när det handlar om specialiserade yrken det är brist på i Sverige. Har du inte möjlighet att delta själv kan vi hjälpa dig att sprida dina utannonserade jobb. Mässorna arrangeras både på plats i andra länder och online.

European Job Days

Chatta med oss om rekrytering utomlands

Chatten är öppen:
Måndag 10-12
Tisdag 13-15
Onsdag 10-12
Torsdag 13-15
Fredag 10-12
Chatten är stängd röda dagar.

Andra sätt att nå oss

Du kan nå oss på eures@arbetsformedlingen.se

Följ oss gärna på vår LinkedIn sida

Har du annonserat i Platsbanken?

Då är annonsen sökbar för personer i hela Europa som använder sig av Eures-portalen.