"Våra poddar hjälper dig att rekrytera"

Publicerad: 23 juni 2021

När pandemin mildras vänder det nu för många branscher och plötsligt uppstår rekryteringsbehov. Arbetsförmedlingens rekryteringsexpert och programledare Ellinor Wassberg tipsar om poddavsnitten som hjälper dig att rivstarta.

Ellinor Wassberg, rekryteringsexpert Arbetsförmedlingen

Nu när allt fler företag behöver rekrytera, vad behöver de tänka på?

– Satsa på att göra ett bra förarbete innan du börjar intervjua kandidater. Det är lätt att bara rekrytera ”en till” av de tjänster ni redan har, men genom att fundera på om ni kanske behöver komplettera ert nuvarande team med några andra kompetenser så rekryterar ni för en framtid med positiv utveckling. Titta bland annat på om ni kan få in någon som genom sitt liv har andra perspektiv och erfarenheter.

Hur då, menar du?

– Till exempel genom att hitta en äldre eller yngre person, avsnittet Talang går före ålder handlar om det. Eller rekrytera en person med en funktionsnedsättning. Avsnittet om Becksmo kommunikation kan inspirera. Att ta in en person som är född i ett annat land berikar arbetsplatsen, lyssna på Vägen in som handlar om Selectas Inkluderingsprogram.

Vad är det bästa med våra poddar?

– Det är ett enkelt sätt för dig att få inspiration och information kring rekrytering och Arbetsförmedlingens tjänster. I korta avsnitt får du veta allt från hur du skapar en mer effektiv rekrytering till hur du gör om du behöver varsla eller vilket stöd du kan få när du anställer en person med en funktionsnedsättning.

Hur väljer ni innehållet?

– Vi har tre fokusområden: Dels ger vi grundläggande rekryteringstips för att hjälpa er arbetsgivare som inte har en egen HR-avdelning, dels vet vi att många är nyfikna på att veta hur Arbetsförmedlingen kan hjälpa till i en rekryteringsprocess, och dels pratar vi om trender på arbetsmarknaden.

Vilka är de populäraste ämnena?

– Utöver avsnitten som jag tipsar om i listan nedan är några av våra mest populära avsnitt om ledarskap, magkänsla och arbetshjälpmedel.

Led dig själv och andra

Magkänsla i rekryteringen

Arbetshjälpmedel

Hur ska man använda poddar på bästa sätt?

– Det är smidigt att lyssna på podd. Ta ett avsnitt när du ändå är ute på en promenad eller medan du tar dig till ditt nästa möte. Avsnitten är på 10-20 minuter så du får snabbt till dig den viktigaste informationen.