Vanliga frågor när du anställer någon med stöd

Att få in en ny medarbetare i gruppen kan kännas läskigt. Det kan kännas extra läskigt om personen av olika skäl står långt ifrån arbetsmarknaden. För att du ska få svar på dina frågor tar vi upp några av de vanliga frågorna, fördomarna och farhågorna.

Vanliga frågor när du anställer någon långt från arbetsmarknaden

Hur är det att anställa någon som inte pratar samma språk som jag?

Många som har anställt nyanlända berättar att de språkliga skillnaderna inte varit något hinder. Istället är det kompetensen som alltid varit i fokus.

– Man behöver inte alltid använda språket, man kan gestikulera eller skriva. Sedan blir de flesta bättre genom studier på SFI, säger Carina Lundquist, företagare inom textilbranschen.

– Jag tror att det handlar om att våga släppa in nya människor och bygga på deras styrkor. Gör man det så får man toppenmedarbetare, säger hon. Läs om hur Carina hittade rätt kompetens genom nystartsjobb.

Här kan du även lyssna på Swedbanks arbete med att anställa nyanlända akademiker.

Hur stöttar Arbetsförmedlingen mig efter min rekrytering?

Arbetsförmedlingen har en mängd användbara tips och råd genom våra webinarier och podcastavsnitt som du kan ta del av.

Vilka krav ställs det på mig som arbetsgivare?

Du kan läsa om vilka krav som ställs på dig på Vad innebär det att anställa någon som är långt ifrån arbetsmarknaden och finns också beskrivet i de individuella stöden. Det handlar främst om vilka krav du måste uppfylla för att kunna göra en intresseanmälan.

Hjälper Arbetsförmedlingen till med att presentera passande kandidater?

Det är viktigt för oss du hittar rätt kompetens och att den arbetssökande hittar en bra arbetsplats. Och det är också viktigt att kandidaten stämmer överens med den profil företaget söker, den så kallade kravprofilen. När McDonalds söker personal ligger deras fokus specifikt på personer med driv.

– Det är viktigt att vi hittar någon som passar in kravprofilen. Vem som helst kan inte jobba i våra restauranger. Att man inte kan prata svenska spelar inte så stor roll, vi söker personer med energi, säger Ulrika Andrén som jobbat med arbetsförmedlingens jobbspår.

Vilka typer av stöd erbjuder Arbetsförmedlingen?

Vi hjälper dig anställa personer som av olika anledningar står långt ifrån arbetsmarknaden. Vi erbjuder till exempel anpassningar av arbetsplatsen, psykologer eller subventionerade anställningar.

Ett stöd hjälper dig anpassa arbetsplatsen så att den funkar för personer med funktionsnedsättningar.

– En funktionsnedsättning behöver inte vara ett hinder utan snarare en tillgång. Om den arbetssökande hamnar på rätt plats och får rätt hjälpmedel kommer man jättelångt, säger Agneta Levin som jobbar som sjukgymnast. Läs mer om hur en anpassad arbetsplats och en robothandske blev lösningen för Joakim Ekelund.

Stäng

Fördomar om stress

Vilka fördomar har arbetsgivare om hur funktionsnedsatta hanterar stress?

Stäng

Fördomar om after work

Vilka fördomar har arbetsgivare om hur funktionsnedsatta hanterar en aw?

Stäng

Fördomar om socialt

Vilka fördomar har arbetsgivare om hur funktionsnedsatta hanterar att umgås socialt?

Fördomar om att anställa med stöd

Det är krångligt att anställa någon med speciella behov, man kan till exempel inte välja vilka afterwork-aktiviteter som helst

Du behöver bara tänka ett varv extra. Kanske kan er nya medarbetare hitta på inkluderande aktiviteter som alla kan vara med på. Kanske hittar ni på något helt nytt som ingen testat förut.

Det är något fel på personer som har varit arbetslösa länge

En vanligt förekommande fördom är att det är något fel på någon som inte haft ett arbete på länge. Så behöver det naturligtvis inte alls vara, istället kan det finnas många underliggande anledningar. Det är också viktigt att komma ihåg att den arbetssökande har kvar sin kompetens.

Det är svårt att anställa någon som är ny i Sverige

Nej, det är inte svårt att anställa någon som är nyanländ så länge personen har fått sitt uppehållstillstånd.

Den här personen kommer inte passa in i fikarummet

Fikarummet är ofta arbetsplatsens hjärta. Det stora och det små som kommer fram där bidrar till arbetsplatsens kultur. Eftersom kultur är något vi skapar tillsammans är viktigt att tänka på att olika bakgrunder bidrar till en mångfasetterad och intressant arbetsplats.

Det kommer att ta lång tid att rekrytera tillsammans med Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen förbättrar ständigt sina tjänster för att både du som arbetsgivare ska hitta rätt kompetens och att den arbetssökande ska hitta ett jobb. Vi välkomnar all form av feedback, har du några idéer om hur vi kan förbättra vårt arbete ta gärna upp det med oss.

Det känns riskabelt att anställa personer utan referenser

Inför en anställning kan det vara bra om både arbetstagaren och arbetsgivaren får en möjlighet att prova hur samarbetet fungerar. Under en kortare period innan anställningen kan arbetstagaren få arbetspröva. För en arbetsgivare gäller det att hitta rätt kompetens och den matchningen finns det ingen referens som kan garantera.

Hur fungerar det?

Anmäl ditt intresse

Prata med arbetsförmedlare

Hitta en kandidat

Ansök om stöd

Påbörja anställning

Intresseanmälan för alla våra stöd

Vilket stöd du kan få beror på vilket behov den arbetssökande har. Tillsammans går vi genom stöden för att se om det finns något som kan matcha era behov. Skicka in en intresseanmälan så kommer våra handläggare att kontakta dig. Är det så att du har en person du vill anställa som är ny i Sverige eller som varit arbetslös länge kan du ansöka om nystartsjobb.