Eures-nätverket i Sverige

Välkommen till Nationella samordningskontoret för Eures (NSK). Vi ansvarar för samordningen av Eures-nätverket i Sverige. Vi är en del av Arbetsförmedlingen.

Eures – European Employment Services

EU:s princip om fri rörlighet för arbetstagare är en av de viktigaste rättigheterna för Europas medborgare.

Syftet med nätverket Eures, European Employment Services, är att hjälpa och stödja både arbetssökande och arbetsgivare i att hitta varandra över de europeiska landsgränserna inom EU/EES och Schweiz.

Kartbild över Europa med Euresloggan.

Eures-portalen – en samlingsplats för arbetsgivare och kandidater

Eures-portalen är navet inom Eures-nätverket. Här finns möjligheter att hitta både lediga jobb och kandidater från andra länder. Nätverkets medlemmar uppdaterar portalen löpande med nya cv:n och jobbannonser.

På Eures-portalen finns även information om arbetsmarknaden i alla länder inom EU/EES och Schweiz.

Euresportalen

Varför bli medlem i Eures-nätverket?

Medlemskapet i Eures-nätverket är till för företag och organisationer som arbetar med tjänster inom rekrytering, bemanning och matchning. Att bli medlem är avgiftsfritt.

Som medlem eller partner erbjuds du:

 • deltagande på jobbmässor och event, både fysiskt och digitalt
 • tillgång till arbetssökandes cv:n och meritförteckningar
 • möjlighet att skapa jobbannonser i Euresportalen
 • kostnadsfri kompetensutveckling inom europeisk rekrytering, för er personal.
 • möjligheter att samarbeta och byta erfarenheter med andra medlemmar i nätverket både i Sverige och i utlandet
 • tillgång till aktuell information om arbetsmarknaden i andra EU/EES-länder.

Ansöka om medlemskap

Du kan ansöka om medlemskap året runt. Nya medlemmar godkänns vid två tillfällen per år, 1 april och 1 oktober. NSK hanterar och godkänner din ansökan. Vid frågor om medlemskapet kan du kontakta NSK.

Du ansöker om medlemskap via Visma TendSign. För att göra en ansökan måste du först skapa ett konto i TendSign. Har du redan ett konto kan du logga in och ansöka direkt.

Villkor för att bli medlem

För att bli medlem i Eures-nätverket behöver ditt företag eller organisation vara en svensk juridisk person. Du ska också:

 • bidra till Eures-portalens pool av lediga jobb
 • bidra till Eures-portalens pool av ansökningar och cv:n
 • tillhandahålla stödtjänster till arbetssökande och arbetsgivare.

En medlem ska kunna utföra alla tre uppgifterna som beskrivs ovan. Om ni endast kan utföra en eller två uppgifter kan ni istället bli partner i Eures-nätverket.

Om Eures nationella samordningskontor (NSK)

NSK ansvarar för Eures-nätverkets samordning i Sverige. NSK godkänner, samordnar och stödjer medlemmar och partner i nätverket, samt uppdaterar informationen om Sveriges arbetsmarknad på Eures-portalen. NSK ansvarar även för organisering av och antagning till Eures-utbildningar, sammanställning av arbetsprogram och resultatrapporter samt för dialog med NSK i andra länder och Eures europeiska samordningsbyrå.

Arbetsförmedlingen har tilldelats rollen som nationellt samordningskontor för Eures av regeringen. Arbetsförmedlingen är också en av Eures-medlemmarna i Sverige

NSK på Linkedin

Följ gärna NSK på Linkedin för mer information och nyheter.

Svenska medlemmar och partners

Här nedan hittar du kort informattion och kontaktuppgifter till svenska företag och organisationer som är medlemmar eller partners i Eures-nörverket.

Övriga länders medlemmar och partners hittar du via Eures-portalen,

Eures i ditt land

AB Företagsutveckling Lund

Sandson Företagsutveckling kan hjälpa dig som söker jobb i Europa, men även dig som är arbetsgivare och söker kompetens från annat EU/EES land. Detta möjliggörs i projektet Your First EURES Job som förutom mobilitetsservice även erbjuder ekonomiskt stöd. Vi arbetar också med Erasmus+ projekt, både som sändande och mottagande part.

Sandson.se

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen är en medlem i Eures sedan etableringen av nätverket 1994. Våra drygt 30 Eures-rådgivare finns i hela landet och erbjuder ett brett utbud av kostnadsfria tjänster till både arbetssökande och arbetsgivare. På Platsbanken.se, Sveriges största annonssida för lediga arbeten, hittar du jobb både i Sverige och utomlands.

Arbetsförmedlingen

Hesore Consulting AB

För arbetssökande erbjuds information om hur du kan söka jobb inom Europa; stöd för resor med anledning av anställningsintervju, resor och bosättning, språkkurser, stöd för att skapa ansökningshandlingar på Euresportal samt matchning mellan arbetssökande och arbetsgivare. För arbetsgivare erbjuds rekryteringsstöd.

Hesore

Iris Hadar AB

Många saker ska falla på plats för en lyckad matchning! Med stor erfarenhet inom SFI och jobbmatchning, erbjuder Iris möjlighet att utbilda din nya arbetskraft i svenska, redan innan flytten. Vi kan samtidigt matcha medföljande till arbete här i Sverige, för att öka chanserna till en långsiktig och hållbar anställning för er nya kollega.

Iris

JJ Bemanning AB

JJ Bemanning är ett rekryterings- och bemanningsföretag, främst riktat mot restauranger, hotell, receptioner, skolmatsalar, sjukhus, caféer och personalrestauranger som kan erbjuda EURES-tjänster.

JJ Bemanning

Lansera AB/Work International

Work International hjälper arbetsgivare att hitta kandidater inom EU. I vår rekryteringstjänst ingår kostnadsfria Eures tjänster inom förmedling av information och uppladdning av platsannonser på Nationella arbetsförmedlingar.

Work International

QuickStep Team AB:

QuickStep Team erbjuder stöd till arbetssökande samt arbetsgivare inom EURES/Sverige, bland annat inom följande sektorer: vård och omsorg, lager samt transport och bygg.

QuickStep

Worktasker AB

Worktasker erbjuder coachning och karriärvägledning. De arbetar för att utveckla både människor och företag. Worktasker tillhandahåller allt du behöver, till exempel personlig support, rekrytering och bemanning samt organisationsutveckling och affärsutveckling.

Worktasker

EURES partners

Beteendekliniken Sverige

Beteendekliniken Sverige hjälper arbetstagare som söker arbete i annat EU/EES land, samt arbetsgivare som söker kompetens och vill rekrytera från annat EU/EES land. Deras tjänster (som även digitalt erbjuds digitalt) är: Matchning, information, karriärcoachning, vägledning, stödtjänster, rekryteringsevenemang och Drop’pin@EURES.

Beteendekliniken

Handelskammaren Mälardalen Service AB

Det är många saker att tänka på i samband med en flytt till ett annat land, både för arbetsgivare och för medarbetaren. Handelskammarens Relocation Service team finns för att underlätta detta. De har många års erfarenhet av att hjälpa företag och ser fram emot att höra från dig som behöver hjälp.

Handelskammaren Mälardalen

Vill du arbeta i ett annat EU/EES-land eller Schweiz?

För dig som vill arbeta i ett annat land kan du via våra medlemmar och partner få hjälp att hitta ditt drömjobb. De kan till exempel hjälpa till med att:

 • matcha dig med lediga tjänster på Eures-portalen
 • erbjuda dig vägledning och information inför ditt val
 • ge dig tillgång till digitala jobbmässor
 • informera om levnads- och arbetsvillkor i andra EU/EES-länder och Schweiz
 • informera om möjliga stöd efter anställning i annat land, till exempel språkutbildningar.

Ta reda på mer genom att kontakta någon av våra medlemmar eller partner.

Vill du rekrytera personal från EU/EES eller Schweiz?

Om du är arbetsgivare och vill rekrytera från annat land, kan våra medlemmar och partner till exempel hjälpa dig med att:

 • skräddarsy lösningar på dina rekryteringsbehov
 • få stöd med att lägga ut annonser på Eures-portalen
 • organisera rekryteringsevent online eller på plats i annat land
 • informera om möjliga stöd för att anställa personal från EU/EES eller Schweiz
 • hjälpa till med information och stöd efter rekrytering


Eures logotyp

Mer om Eures

European Employment Services, Eures, är ett väletablerat nätverk som har funnits i 25 år. Aktörerna i nätverket samarbetar för att underlätta rörligheten av arbetstagare i Europa. I nätverket
ingår EU-kommissionen samt nationella
samordningskontor, medlemmar och partners med över 1000 Eures-personal i 32 länder.